maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Convenant Aziatische Horeca
IND: Convenant Aziatische Horeca

IND: Convenant Aziatische Horeca

  • Nederland
  • ​Op 1 oktober is een gezamenlijk convenant tussen werkgeversorganisaties in de Aziatische horeca, het UWV en de IND ondertekend en in werking getreden.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/convenant-aziatische-horeca.aspx

Met dit convenant kan de komende twee jaar voor bepaalde functies een gelimiteerd aantal gecombineerde vergunningen voor verblijf en arbeid (GVVA) worden verleend voor gekwalificeerde Aziatische koks, waarbij door het UWV niet wordt getoetst op de aanwezigheid van ‘prioriteitgenietend aanbod’(kandidaten in Nederland en Europa die werkzoekend zijn en voorrang genieten).

De minister van SZW heeft een tijdelijke regeling getroffen voor aanvragen in de Aziatische horeca die dit mogelijk maakt. UWV toetst wel aan de overige voorwaarden van de Wet arbeid vreemdelingen.

Daar staat tegenover dat de Aziatische horecasector zich verplicht om een minimum aantal niet-vergunningplichtige koks op te leiden en in dienst te nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top