zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND en Rechtspraak automatiseren deel vreemdelingenrechtelijke procedures
IND en Rechtspraak automatiseren deel vreemdelingenrechtelijke procedures

IND en Rechtspraak automatiseren deel vreemdelingenrechtelijke procedures

  • Nederland
  • De IND en de Rechtspraak hebben binnen het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) de afgelopen maanden hard gewerkt om de indiening van een beroep- of verzoekschrift bij het Centraal Inschrijfbureau Vreemdelingenzaken (CIV) te digitaliseren.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/IND-en-Rechtspraak-automatiseren-deel-vreemdelingenrechtelijke-procedures-.aspx

Vanaf 23 september kan het CIV de belangrijkste gegevens van een beroep- of verzoekschrift digitaal naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sturen. Nu een deel van de asielaanvraagprocedure geautomatiseerd gaat verlopen, beschikken de IND en haar ketenpartners straks sneller over de noodzakelijke gegevens en wordt de kans op handmatige fouten of vertraging aanzienlijk kleiner. Voorwaarde is wel dat de gegevens ook juist en volledig worden aangeleverd aan de Rechtspraak.

Deze ontwikkeling is de eerste stap in de digitalisering van de vreemdelingrechtelijke procedures. In april 2015 volgt de volgende fase. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, in samenwerking met de Rechtspraak en de advocatuur.

Aanleiding

De brief met de verbeteringen die minister Opstelten aan de kamer heeft gestuurd (juni 2013), viel samen met de opdracht van staatssecretaris Teeven om de digitale aanlevering van beroepschriften door het CIV versneld te implementeren. De IND werd aangewezen als eerste partij om gegevens digitaal mee uit te wisselen en vervolgens kreeg de verbetering van de communicatie tussen het CIV en de IND de hoogste prioriteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top