donderdag, december 5, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Mvv-vereiste bij start-up
IND: Mvv-vereiste bij start-up

IND: Mvv-vereiste bij start-up

  • Nederland
  • Met ingang van 1 oktober 2015 wijst de IND een aanvraag om verlening van een verblijfsvergunning regulier voor bepaalde tijd als start-up, onder een beperking `arbeid als zelfstandige' niet af wegens het ontbreken van een geldige mvv. Dit geldt alleen als verder wordt voldaan aan alle voorwaarden voor het verlenen van de verblijfsvergunning als start-up.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/Mvv-vereiste-bij-start-up.aspx

Uit ervaringen met de regeling voor startende ondernemers die op 1 januari 2015 in werking is getreden, blijkt dat het mvv-vereiste een knelpunt kan zijn voor deze specifieke categorie. Startende ondernemers die willen worden toegelaten tot het zogenaamde acceleratorprogramma bij een facilitator moeten daarvoor vaak in Nederland eerst enkele zaken regelen. Bijvoorbeeld het presenteren van de ideeën bij de facilitator om toegelaten te worden tot een programma en het regelen van (vaak) enkele administratieve zaken, zoals het oprichten van een BV bij een Nederlandse notaris. Deze zaken worden door de vreemdelingen gedaan op basis van een visum kort verblijf of als de vreemdelingen niet-visumplichtig zijn in hun vrije termijn.

Nadat ze toegelaten zijn bij een facilitator begint het acceleratorprogramma meestal meteen. Gedwongen door de regelgeving, moet de vreemdeling die aan alle voorwaarden voldoet, daarna heen en weer reizen (om de mvv aan te vragen en af te halen). Dit vormt een belemmering voor de voortgang van het programma en de intensieve begeleiding van de start-up. Om deze belemmering weg te nemen wordt de aanvraag voor deze specifieke categorie niet langer afgewezen op grond van het mvv-vereiste wanneer de aanvrager verder aan alle voorwaarden voor het verlenen van een verblijfsvergunning onder de start-up regeling voldoet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top