donderdag, november 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: ‘Nederland is te streng bij gezinshereniging’
IND: ‘Nederland is te streng bij gezinshereniging’

IND: ‘Nederland is te streng bij gezinshereniging’

  • Nederland
  • Nederland is te streng bij gezinshereniging, bijvoorbeeld met de inkomenseis die geldt voor mensen die hun gezinsleden naar Nederland willen halen. Dat concludeert het College voor de Rechten van de Mens woensdag. Het Nederlands beleid wijkt daarmee af van de Europese richtlijn.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjn2drcbwzyy/nieuws/nederland_is_te_streng_bij?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

,,Er zijn voorbeelden dat het in Nederland wonende gezinslid slechts 20 euro te weinig verdient en om die reden gezinshereniging niet mogelijk is”, schrijft het college. Het benodigde inkomen moet een richtbedrag zijn in plaats van een harde eis. Hetzelfde geldt voor het inburgeringsexamen. Dat zou evenmin een harde eis moeten zijn, aldus het college. ,,In de praktijk worden gezinsleden onnodig langdurig gescheiden. Nederland gaat hiermee verder dan het Europese recht toestaat”.

In 2012 werden er bijna 20.000 aanvragen voor gezinshereniging gedaan. Daarvan werd in eerste instantie de helft afgewezen. Het college onderzocht bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) hoe er met aanvragen tot gezinshereniging wordt omgegaan. De Europese Gezinsherenigingsrichtlijn, die sinds 2004 in ons land geldt, is Europees recht en gaat boven het Nederlandse beleid.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top