dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Nieuwe verblijfsregeling voor ambitieuze buitenlandse ondernemers
IND: Nieuwe verblijfsregeling voor ambitieuze buitenlandse ondernemers

IND: Nieuwe verblijfsregeling voor ambitieuze buitenlandse ondernemers

  • Nederland
  • Ambitieuze innovatieve ondernemers van buiten de Europese Unie, die een bedrijf willen starten in Nederland, krijgen een verblijfsvergunning voor één jaar om hun plannen te realiseren.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/Nieuwe-verblijfsregeling-voor-ambitieuze-buitenlandse-ondernemers-.aspx

Start-ups, zoals deze startende ondernemers ook wel heten, hebben vaak nog geen uitgewerkt businessplan of voldoende startkapitaal. Hierdoor komen zij niet in aanmerking voor een verblijfsvergunning als zelfstandige.

De verblijfsvergunning die voor deze startende ondernemers in het leven roept, is één jaar geldig. Wie ervoor in aanmerking wil komen, moet ondersteund worden door een facilitator. De facilitator begeleidt de start-up om van idee tot bedrijf te komen. Voorwaarde is dat de facilitator ervaring heeft in het begeleiden van start-ups en financieel gezond is. Start-ups moeten in potentie toegevoegde waarde hebben voor de Nederlandse economie. Het bedrijf moet innovatief zijn en dat moeten ze bij de aanvraag duidelijk maken. Daarnaast moeten ze beschrijven welke stappen zij gaan ondernemen om het innovatieve idee binnen een jaar op de markt te zetten.

Als de start-up succesvol blijkt, dan kan de startende ondernemer na (uiterlijk) één jaar een verblijfsvergunning als zelfstandige aanvragen. Het hebben van een facilitator is dan niet meer noodzakelijk. Start-ups moeten zelf in hun levensonderhoud voorzien en mogen geen beroep doen op de algemene middelen zoals de bijstand.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die onderdeel is van het ministerie van Economische Zaken, geeft bij de toelating tot Nederland advies aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) over de start-up en de facilitator. Een positief advies geldt als voorwaarde voor de IND om een verblijfsvergunning te verlenen. De regeling gaat in op 1 januari 2015.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top