dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Oók in de weekenden asielgehoren
IND: Oók in de weekenden asielgehoren

IND: Oók in de weekenden asielgehoren

  • Nederland
  • ​Door de hoge asielinstroom zijn langere wachttijden ontstaan. Het duurt op het moment bijna een half jaar voordat de aanvraag voor een asielvergunning in behandeling kan worden genomen. Ook de procedure zelf duurt momenteel langer.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/Weekendopenstelling-IND.aspx

De IND behandelt sinds zaterdag 24 oktober ook in de weekeinden asielaanvragen. Dit gebeurt in nauwe afstemming met ketenpartners COA, Vreemdelingenpolitie, Raad voor de Rechtsbijstand (juridische bijstand aan asielzoekers door vreemdelingenadvocaten) en Vluchtelingenwerk, die elk hun eigen specifieke rol hebben in de asielprocedure. Ook voor deze organisaties heeft de weekendopstelling dus consequenties. En ook de inzet van tolken en facilitaire ondersteuning gaan nu dus zeven dagen per week door.

De vier locaties waar vanaf zaterdag door al deze mensen wordt doorgewerkt om de asielinstroom zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden zijn Ter Apel, Zevenaar, Den Bosch en Doetinchem. Daarnaast was het al zo dat in de weekenden al op diverse locaties in het land wordt doorgewerkt om alle asielzoekers te identificeren en te registreren. De verwachting is dat de weekendopenstelling niet tot kortere wachttijden leidt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top