donderdag, november 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Op vakantie? Zorg voor geldige verblijfsvergunning
IND: Op vakantie? Zorg voor geldige verblijfsvergunning

IND: Op vakantie? Zorg voor geldige verblijfsvergunning

  • Nederland
  • ​Gaat u buiten Nederland op vakantie? zorg er dan voor dat uw verblijfsvergunning op het moment van terugkomst nog geldig is. Als dit niet het geval is, dan heeft u een terugkeervisum nodig. Dit kan wanneer uw huidige verblijfsvergunning niet meer geldig is of verloopt tijdens uw verblijf in het buitenland. U kunt een terugkeervisum aanvragen bij de IND.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/Op-vakantie,-maar-verlenging-verblijfsvergunning-niet-binnen.aspx

Terugkeervisum

Een terugkeervisum geeft u het recht om terug te keren naar Nederland. U moet al wel de verlenging van uw verblijfsvergunning hebben ingediend. Als u uw verblijfsvergunning bent verloren en u wilt buiten Nederland reizen, dan heeft u voor terugkeer naar Nederland ook een terugkeervisum nodig. U moet wel de aanvraag voor de vervanging van uw verblijfsvergunning hebben ingediend. Als u uw beroep of bezwaarschrift op een afwijzing van uw eerste verblijfsvergunning in Nederland mag afwachten, of als u op basis van een mvv Nederland binnen bent gereisd en nog niet in het bezit bent van uw eerste verblijfsvergunning, dan kunt u alleen een terugkeervisum aanvragen als er sprake is van een dringende reden. Het terugkeervisum is in het algemeen voor één terugreis geldig. U kunt op basis van dit terugkeervisum éénmaal terugkeren naar Nederland. Moet u vooral reizen in verband met zaken, dan kunt u ook een visum verkrijgen die voor meerdere reizen geldig is.

Kosten

Het aanvragen van een terugkeervisum kost geld. De kosten voor een terugkeervisum zijn €143. Vreemdelingen die rechten ontlenen aan associatieovereenkomst EG-Turkije betalen €41. Voor het verkrijgen van het terugkeervisum moet u eerst telefonisch een afspraak maken bij de IND, 088 – 043 0430 (lokaal tarief plus de kosten voor het bellen met een mobiele telefoon). Vervolgens moet u langskomen bij de IND voor het krijgen van het terugkeervisum.

Wanneer verlengen?

In principe stuurt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) alle vreemdelingen van wie de verblijfsvergunning afloopt tijdig (circa 3 maanden voordat de geldigheidsduur van de huidige vergunning afloopt) een verlengingsbrief. Bij die verlengingsbrief ontvangt de vreemdeling een formulier met de persoonlijke gegevens en vragen die alleen voor de vreemdeling relevant zijn. Als deze brief niet is ontvangen, maak dan gebruik van een van de formulieren.

Dien geen aanvraag in als de verblijfsvergunning nog langer dan 6 maanden geldig is. Dit kan een reden zijn voor de IND om de aanvraag af te wijzen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top