donderdag, april 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Verblijfsvergunning voor start-ups
IND: Verblijfsvergunning voor start-ups

IND: Verblijfsvergunning voor start-ups

 • Nederland
 • Ambitieuze ondernemers van buiten de Europese Unie, die een innovatief bedrijf willen starten in Nederland, kunnen vanaf 1 januari 2015 een verblijfsvergunning aanvragen als startende ondernemer. In dat jaar werkt de startende ondernemer een innovatief product of dienst uit onder begeleiding van een ervaren facilitator.
 • Immigratie- en Naturalisatiedienst
 • www.ind.nl
 • info@ind.nl

Voorwaarden van de verblijfsvergunning
De belangrijkste voorwaarden zijn:

 1. Er wordt samengewerkt met een betrouwbare en deskundige facilitator (begeleider). De facilitator begeleidt de startende ondernemer bij het opzetten van de onderneming. Hij kan bijvoorbeeld helpen met de bedrijfsvoering, marketing, of het zoeken naar investeerders voor het opzetten van de innovatieve onderneming. De facilitator moet financieel gezond zijn.
 2. Het product of de dienst is innovatief.Bijvoorbeeld:
  -Het product of de dienst is nieuw voor Nederland.
  -Er is sprake van een nieuwe technologie bij productie, distributie of marketing.
  -Er is sprake van een innovatieve organisatorische opzet en werkwijze.

  3. De startende ondernemer heeft een (stappen)plan om van idee tot innovatief bedrijf te komen. De startende ondernemer moet concrete activiteiten ondernemen om van idee tot bedrijf te komen. In een stappenplan geeft de startende ondernemer hiervan een omschrijving.

  4. De startende ondernemer én de facilitator staan ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

  5. Er is voldoende geld (middelen) om in Nederland te kunnen wonen en leven. De startende ondernemer moet genoeg geld hebben om in Nederland te kunnen wonen, leven en zijn bedrijf op te zetten. Startende ondernemers mogen geen beroep doen op publieke middelen zoals bijstandsuitkeringen.

De verblijfsvergunning is maximaal één jaar geldig en kost €307. Na een jaar kan de startende ondernemer zijn vergunning verlengen op grond van de regeling voor zelfstandig ondernemers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top