donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / INDDTV: een interdepartementale ERP-migratie
INDDTV: een interdepartementale ERP-migratie

INDDTV: een interdepartementale ERP-migratie

  • Nederland
  • Terwijl steeds meer V&J-onderdelen hun SAP-systeem inruilen voor Leonardo, begint een stukje Jurist op maandag 21 mei aan een zelfstandig nieuw bestaan. IND en DT&V besloten na hun overstap naar BZK “verder te SAPpen”. Projectleider Paul van Velzen (cluster ERP-Borging) over de “doorstartklus” van het SAP Customer Centre of Excellence bij GDI.
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie
  • http://www.gdi.nl
  • gdi@gdi.minvenj.nl
  • http://www.gdi.nl/actueel/archief_2012/20120601-lt-inddtv-een-interdepartementale-erp-migratie.aspx?cp=94&cs=29810

Hoe komt het eigenlijk dat twee diensten die niet bij V&J horen, nu nog met het V&J-systeem Jurist werken maar straks niet naar Leonardo overstappen?

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) maakten tot oktober 2010 deel uit van het ministerie van Justitie en werkten dus ook met het SAP-systeem Jurist. Vervolgens kwam de departementale herindeling: Justitie werd Veiligheid en Justitie; IND en DT&V werden ondergebracht bij BZK. Omdat IND en DT&V niet meer bij V&J hoorden en omdat JURIST per 1 januari 2013 tot archiefsysteem wordt omgedoopt, moest een oplossing bedacht worden om ook in de toekomst verder te kunnen werken. Gelukkig hoefde IND en DT&V niet meteen uit JURIST: van DFEZ kregen ze de tijd om een eigen financieel systeem te realiseren.

Hebben IND en DT&V overwogen om op het financiële systeem van BZK over te stappen?

BZK werkt met CAFAS, een maatwerkapplicatie die specifiek voor de financiële processen van BZK is gebouwd. IND en DT&V gaven er de voorkeur aan met het vertrouwde Jurist te blijven werken – mede omdat de overplaatsing naar BZK al genoeg veranderingen op andere gebieden inhield. GDI-ERP heeft toen een aantal scenario’s uitgewerkt waaruit bleek dat “doorgaan met SAP” alleszins realiseerbaar was – en nu dus gerealiseerd is.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top