vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Inflatie stijgt naar 2,8 procent
Inflatie stijgt naar 2,8 procent

Inflatie stijgt naar 2,8 procent

  • Nederland
  • - Benzine verhoogt inflatie - Ook voeding en vakanties hebben een opwaarts effect - Nederlandse inflatie fors hoger dan in de eurozone
  • CBS
  • http://www.cbs.nl
  • info@cbs.nl

De inflatie is in mei gestegen naar 2,8 procent. In april waren de prijzen voor consumenten gemiddeld 2,6 procent hoger dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De stijging van de inflatie kwam vooral door de prijsontwikkeling van benzine. De prijs lag in mei weliswaar 1,9 procent lager dan een jaar eerder, maar in april was de prijsdaling op jaarbasis nog 3,7 procent.

Ook voeding en vakanties naar het buitenland hadden in mei een opwaarts effect op de inflatie. De prijzen van verse groenten en vers fruit lagen door het koude voorjaar een stuk hoger dan een jaar eerder. Mobiele telefonie en internet verlaagden daarentegen de inflatie.

De inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) in Nederland is gestegen van 2,8 procent in april naar 3,1 procent in mei. In de eurozone is de inflatie in mei gestegen naar 1,4 procent. De inflatie in Nederland ligt nu 1,7 procentpunt boven die in de eurozone. Dit is het grootste verschil sinds juli 2002.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top