zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Informatie voor Nederlanders in Nepal en hun familieleden
Informatie voor Nederlanders in Nepal en hun familieleden

Informatie voor Nederlanders in Nepal en hun familieleden

  • Nederland
  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft zich inspannen om wie weg wil uit Nepal zo snel mogelijk te helpen en probeert onder andere helikoptercapaciteit te vinden in de regio om in te zetten voor Nederlanders die vastzitten in de bergen. Verder roept het ministerie Nederlanders in Nepal die weg willen op naar het vliegveld van Kathmandu te komen, zodat zij weg kunnen zodra er stoelen beschikbaar zijn in een vliegtuig.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2015/04/29/informatie-voor-nederlanders-in-nepal-en-hun-familieleden.html

Het door het ministerie van Buitenlandse Zaken en SOS International gecharterde toestel is vanochtend geland in Kathmandu en inmiddels weer vertrokken. Aan boord zijn 50 Nederlanders, onder wie twee gewonden. Het toestel zal via Pakistan en Jordanië naar Rotterdam vliegen. De verwachte aankomsttijd in Rotterdam is donderdagochtend 30 april om 01.30 uur. Er wordt door BZ en SOS gewerkt aan een tweede charter. Er zijn ook reguliere commerciële vluchten die vertrekken vanuit Kathmandu waarop mensen worden geboekt, of dit zelf doen.

De 54 Nederlanders in het gisteren uit Nepal vertrokken Belgische vliegtuig zijn in New Delhi opgevangen door medewerkers van de Nederlandse ambassade. Het toestel zal vanavond vertrekken en morgenochtend omstreeks 11.00 uur aankomen op het militaire vliegveld van Brussel. De ambassade checkt momenteel of alle 54 Nederlanders mee zullen reizen naar Brussel. Eén persoon is zwaar gewond en blijft in elk geval in New Delhi in het ziekenhuis. Op het vliegveld in Brussel worden de passagiers opgevangen door de Nederlandse ambassade en SOS International.

SOS International probeert mensen ook per telefoon, twitter en facebook te bereiken. Op het vliegveld in Kathmandu zijn mensen van het honoraire consulaat aanwezig om Nederlanders op te vangen. De Nederlandse ambassadeur in Delhi reist op korte termijn naar Katmandu.

Contact

Familieleden van Nederlanders in Nepal die van het Ministerie van Buitenlandse Zaken informatie willen ontvangen over de toestand in het getroffen gebied, kunnen bellen met 070-3486486 of mailen met dcv-ca@minbuza.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top