dinsdag, augustus 11, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Informatieavonden post-hbo-opleiding Doceren als 2e beroep
Informatieavonden post-hbo-opleiding Doceren als 2e beroep

Informatieavonden post-hbo-opleiding Doceren als 2e beroep

  • Nederland
  • Informatieavonden voor vakmensen die het onderwijs in willen. Tijdens deze avonden informatie over de opleiding Doceren als 2e beroep, begin september in Zwolle, Zutphen en Arnhem.
  • Beroepsonderwijs Autotechniek
  • Instituut Mentoris
  • www.instituutmentoris.nl
  • info@instituutmentoris.nl
  • Noot voor de redactie – niet voor publicatie Neem voor meer contact op met Herjon Nieuwburg van Instituut Mentoris, tel. 06-42196226, e-mail: herjon.nieuwburg@instituutmentoris.nl

Professionals in het bedrijfsleven die de overstap naar het beroepsonderwijs overwegen kunnen in de eerste week van september in Arnhem, Zutphen of Zwolle terecht op een informatieavond van Instituut Mentoris. Dit instituut biedt behalve trainingen aan ervaren docenten ook docentenopleidingen aan vakmensen en specialisten aan.

Door de vergrijzing treedt op korte termijn een tekort aan gekwalificeerde docenten op. Dat vraagt aan professionals uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties de inzet om hun actuele kennis en vaardigheden te delen met studenten. Lesgeven draait echter niet alleen om vakinhoud, maar vooral om pedagogisch inzicht en didactische vaardigheden. Zij-instromers beheersen dit vaak onvoldoende, waardoor het lesgeven zwaar valt. Een scholing om lesgeven als tweede vak eigen te maken helpt hen om goed voor de groep te staan.

Na de zomer start Instituut Mentoris met de opleiding Doceren als 2e beroep. Voor vakmensen die al in het bezit zijn van een trainersdiploma bestaat de mogelijkheid een verkorte opleiding te volgen. Tevens is het mogelijk om een opleiding tot gastdocent te volgen.

Na het volgen van de gecertificeerde opleiding zijn de deelnemers direct in staat om aan de slag te gaan in de onderwijspraktijk. De opleiding Doceren als 2e beroep vergt ongeveer 300 studiebelastingsuren, verspreid over ongeveer negen maanden. Cursisten die de opleiding volgen worden post-hbo gecertificeerd en zijn daarmee competent les te geven in het mbo en hbo. De opleidingen worden op diverse centrale locaties in het land gegeven.

Tijdens de informatieavonden wordt uitgelegd hoe belangrijk didactiek en pedagogiek zijn. De belangstellenden kunnen informatie krijgen over de onderwijsprogramma’s en kennismaken met de docenten. Wie serieus geïnteresseerd is, kan zich tijdens deze avonden ook al inschrijven voor een van de opleidingen.

De informatieavonden zijn van 18.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag 2 september in het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29 te Zwolle. Op donderdag 4 september in Het IJsselpaviljoen te Zutphen en donderdag 11 september in Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168 te Arnhem. Aanmelden voor een van de avonden kan via de website www.instituutmentoris.nl

Instituut Mentoris

Instituut Mentoris in Zutphen richt zich op scholing, training, recruitment en detachering van vakdocenten, met als doel de kwaliteit van het vakdocentschap in het beroepsonderwijs hoog te houden. Vakdocenten die de opleiding goed hebben afgerond worden opgenomen in het landelijke docentenregister. Daarnaast kunnen zij opgenomen worden in de database van Instituut Mentoris. Het instituut heeft nauwe contacten met mbo- en hbo-opleidingen waarvoor het ook vakdocenten werft en selecteert. www.instituutmentoris.nl

Over Instituutmentoris

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top