vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Innovatief volmachtenbeheer KBC succesvol
Innovatief volmachtenbeheer KBC succesvol

Innovatief volmachtenbeheer KBC succesvol

  • Belgie
  • Sinds januari kunnen bedrijven die klant zijn bij KBC de volmachten op hun bedrijfsrekeningen zelf beheren in een onlinetoepassing. KBC is daarmee uniek in België. Bedrijven die zelf hun volmachten beheren, verkleinen hun administratieve werklast en krijgen tegelijk nog meer en snellere controle over het gebruik van de bedrijfsrekeningen. KBC merkt dat deze toepassing steeds meer succes kent: 52% van de klanten die in aanmerking komen, maakt er al gebruik van.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_KBC_volmachtenbeheer_succesvol_nl.pdf?

De nieuwe toepassing maakt deel uit van het KBC-Corporate Dashboard: een portaalsite die de bedrijvenklant vlot toegang geeft tot al zijn online KBC-toepassingen. Die toepassingen zijn onder andere KBC-Flexims, KBC-Online for Business/Isabel, Go and Deal, e-Documentbox en nu dus ook het evolmachtbeheer.

Bedrijvenklanten kunnen nu zelf registreren en opvolgen welke medewerkers een volmacht hebben om met de bedrijfsrekeningen te werken. Vroeger verliep die administratie via hun KBC-bankkantoor, waardoor de doorlooptijd veel langer was en de bedrijven niet altijd een goed zicht hadden op hun volmachtensituatie.

KBC vervangt die kantooradministratie nu door een onlinetoepassing waarin de klant zelf toevoegingen, wijzigingen en schrappingen aan zijn volmachten kan ingeven. Zo kan die klant veel korter op de bal spelen, flexibeler omgaan met zijn volmachtenbeheer (wat bv. in vakantieperiodes handig is) en een up-to-date overzicht behouden van de medewerkers die toegang hebben tot de bedrijfsrekeningen. Ook de papierberg krimpt. De klant moet alleen bij de opstart een beperkte administratieve procedure doorlopen. De toepassing is bovendien gratis.

Wim Eraly, algemeen directeur corporate banking, hoopt de klanten op die manier te ontlasten: “KBC zet zijn klanten centraal en maakt via het evolmachtbeheer zijn diensten toegankelijker. Er verdwijnt een stuk adminstratie, waardoor de klant zijn tijd beter kan besteden aan zijn activiteiten.“

De toepassing evolmachtbeheer is beschikbaar sinds januari 2014 voor klanten met een complexe volmachtenstructuur. In de eerste helft van dit jaar gingen al 400 bedrijven en groepen ermee aan de slag. KBC rolt de toepassing in de loop van het najaar verder uit. Ze is ook beschikbaar voor de bedrijvenklanten van CBC Banque.

Op http://www.kbccorporates.com staat meer informatie over de nieuwe toepassing, met enkele getuigenissen van corporate klanten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top