dinsdag, april 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Innovatieve coating van AkzoNobel onderscheiden tijdens Seatrade Awards
Innovatieve coating van AkzoNobel onderscheiden tijdens Seatrade Awards

Innovatieve coating van AkzoNobel onderscheiden tijdens Seatrade Awards

  • Nederland
  • AkzoNobels baanbrekende Intersleek 1100SR-technologie voor het voorkomen van de aangroei van algen, zeewieren en schelpdieren is tijdens de 2014 Seatrade Awards uitgeroepen tot winnaar van de categorie Clean Shipping.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/innovatieve_coating_van_akzonobel_onderscheiden_tijdens_seatrade_awards.aspx

De technologie werd ontwikkeld door het onderdeel Marine Coatings van AkzoNobel en wordt verkocht onder het merk International. Daarmee is dit innovatieve product de eerste biocidevrije antifouling op basis van fluoropolymeren waarmee het grote probleem van slijmaangroei op scheepsrompen kan worden aangepakt.

“Slijmaangroei kost de scheepvaart elk jaar potentieel miljarden dollars aan extra brandstofkosten en veroorzaakt de extra uitstoot van miljoenen tonnen CO2 “, aldus Conrad Keijzer, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. “Dit is een essentieel probleem voor alle eigenaren en exploitanten van schepen. De ontwikkeling van Intersleek 1100SR is voor ons een belangrijke mijlpaal en we zijn zeer verheugd dat dit door de industrie wordt erkend”, voegde hij er aan toe.

Intersleek 1100SR weert aangroei op zowel macro- als microniveau en verbetert de statische weerstand, zelfs in warme wateren. Zo profiteren schepen van minder weerstand, een efficiënter brandstofgebruik en een lagere CO2-uitstoot.

De nieuwe technologie komt voort uit AkzoNobels lange historie op het gebied van aangroeiwerende middelen die specifiek zijn gericht tegen de hechting en aangroei van organismen die slijmaangroei veroorzaken.

De Seatrade Awards, die werden uitgereikt tijdens een ceremonie in de Londense Guildhall, zijn een erkenning van innovatieve producten voor een veilige, efficiënte en milieuvriendelijke scheepvaart, in lijn met de doelstellingen van de International Maritime Organization.

De prijs werd uitgereikt door de Britse prinses Anne, de Princess Royal. De categorie Clean Shipping werd gesponsord door het classificatiebureau ABS. ABS ondersteunt nieuwe of belangrijke verbeteringen in bestaande technologieën die tot doel hebben om de scheepvaartindustrie milieuvriendelijker te maken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top