maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Instroom asielzoekers vorige week 1600
Instroom asielzoekers vorige week 1600

Instroom asielzoekers vorige week 1600

  • Nederland
  • In de week 19 oktober van 25 oktober kwamen er ongeveer 1.600 asielzoekers naar Nederland.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/10/26/instroom-asielzoekers-vorige-week-1600

Dat zijn er 600 minder dan de week daarvoor. Toen kwamen er 2.200 asielzoekers naar Nederland. Het is nog te vroeg om op basis van deze daling conclusies te trekken over de ontwikkeling van de asielinstroom. Die blijft moeilijk voorspelbaar. We hebben immers ook allemaal de beelden van grote aantallen asielzoekers op de Balkan gezien.

De instroom van asielzoekers die een plek in een opvanglocatie nodig hebben is veel groter dan het aantal mensen met een verblijfsvergunning – vergunninghouders – dat uit de opvang doorstroomt naar huisvesting in een gemeente. Hierdoor blijft de behoefte aan opvangplekken groeien. Er zijn vooral grootschalige noodopvang en crisisnoodopvangplaatsen nodig in bijvoorbeeld sporthallen die enkele weken of maanden in plaats van enkele dagen beschikbaar zijn.

De grootste prioriteit is echter om de doorstroom van vergunninghouders van de opvang naar huisvesting in gemeenten te versnellen. Dan kan de opvang weer worden gebruikt waarvoor hij is bedoeld: de opvang van asielzoekers. Gemeenten hebben toegezegd dat ze zich in het komende half jaar inzetten om 10.000 vergunninghouders tijdelijk te huisvesten in panden die zonder verbouwing in gebruik kunnen worden genomen, zoals leegstaande verzorgingshuizen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top