woensdag, oktober 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Intelligente LED-verlichting van Philips voor veiligere steden en parkeergarages
Intelligente LED-verlichting van Philips voor veiligere steden en parkeergarages

Intelligente LED-verlichting van Philips voor veiligere steden en parkeergarages

  • Nederland
  • Koninklijke Philips, de wereldwijde marktleider in LED, presenteert vandaag op de vakbeurs Light+Building 2014 in Frankfurt een nieuwe lijn connected stadsverlichtingssystemen. Hiermee worden steden geholpen met de toenemende uitdagingen als gevolg van de snelle urbanisatie; zij zijn verantwoordelijk voor meer dan 70% van het wereldwijde energieverbruik. Tegelijkertijd moeten steden veilig en aantrekkelijk zijn en blijven voor zowel inwoners als bezoekers.
  • Koninklijke Philips Electronics N.V.
  • http://www.newscenter.philips.com
  • nanda.huizing@philips.com
  • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140331-Intelligente-LED-verlichting-van-Philips-voor-veiligere-steden-en-parkeergarages.wpd#.Uzm4__l_tR8

Met de nieuwe stadsverlichtingssystemen kan een stad tot wel 80% besparen door de combinatie van LED-verlichting en intelligente regelsystemen. Het witte licht van LED’s verbetert bovendien het veiligheidsgevoel van burgers aanzienlijk en stadsmonumenten worden extra aantrekkelijk door dynamische LED-verlichting. De intelligente lichtoplossingen helpen gemeentelijke overheden op een economisch duurzame manier, door gebruik te maken van datamanagementmogelijkheden en vooruitgang in connectivity.

Web-based LED-verlichtingssysteem voor steden op basis van plug & play

Philips CityTouch is een nieuw energiezuinig systeem voor verlichtingsmanagement ter bevordering van veiligheid op straat. Het systeem is een volledig web-based systeem ter bevordering van the connected city op basis van ‘plug & play’ waarmee licht op afstand kan worden geregeld. Steden kunnen het CityTouch-systeem snel invoeren door de slimme LED-buitenarmaturen, die aangesloten kunnen worden op het centrale managementsysteem. Hierdoor zijn ze niet meer gedwongen lokale dure radiofrequentienetwerken in te zetten.

Zodra een slim armatuur is aangesloten, verschijnt automatisch een lichtpunt op de juiste locatie in de CityTouch-plattegrond waarbij de belangrijkste technische parameters al zijn geïntegreerd in het systeem. In enkele muisklikken worden alle lampen in een gebied – individueel of als groep – centraal aangestuurd via het verlichtingsmanagementsysteem. De software toont de huidige verlichtingsstatus, automatische foutmeldingen en nauwkeurige informatie over het energieverbruik van elke straatlantaarn.

Daarnaast introduceert Philips de CityTouch; een beheersysteem voor bedrijfsmiddelen waarmee steden eenvoudig real-time informatie krijgen over het straatverlichtingsnetwerk. Zo toont het systeem de onderhoudsvereisten en levert het plattegronden gebaseerd op datavisualisaties van de verlichtingsinfrastructuur van de stad waardoor beter inzichtelijk is welke gebieden het snelst vragen om opwaardering van straatverlichting.

Inmiddels werken meer dan 40 Nederlandse gemeenten met Philips CityTouch.

Begeleid door intelligent LED-licht in de garage voor een veilig gevoel

De innovatieve Pacific LED Green Parking-oplossing van Philips zorgt niet alleen voor een veilig gevoel in de garage, maar leidt bovendien tot enorme kostenbesparingen voor exploitanten van parkeergarages. Veel exploitanten laten de verlichting in parkeergarages permanent branden of gebruiken inefficiënte regelsystemen die al snel zorgen voor hoge kosten. Om kosten te drukken, wordt vaak minimale verlichting gebruikt die het gevoel van veiligheid in de garages niet ten goede komt.

Green Parking van Philips lost beide problemen op. Dit draadloze verlichtingssysteem volgt voertuigen en mensen door de parkeergarage; het ontsteekt alleen de lampen in de directe omgeving en dimt de lampen op grotere afstand, wat resulteert in een significante energiebesparing terwijl het tegelijk de gebruikers op hun gemak stelt. Een voertuig dat de hoek omgaat, vindt daar bijvoorbeeld de verlichting voor zich al ingeschakeld en een voetganger ziet de weg voor zich oplichten.

De oplossing is eenvoudig te installeren in nieuwe of bestaande parkeervoorzieningen, want het systeem is gebaseerd op draadloze bewegingssensors en armaturen die geen dure nieuwe bedrading vereisen voor de verlichtingsinfrastructuur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top