dinsdag, januari 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Intensievere zorgsamenwerking Brazilië en Nederland
Intensievere zorgsamenwerking Brazilië en Nederland

Intensievere zorgsamenwerking Brazilië en Nederland

  • Internationale
  • Minister Edith Schippers (VWS) heeft vandaag in Santos overleg gevoerd met haar Braziliaanse collega Arthur Chioro. Afgesproken is dat Brazilië en Nederland een samenwerkingsovereenkomst aangaan op het gebied van de gezondheidszorg.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/15/intensievere-zorgsamenwerking-brazilie-en-nederland.html

Antibioticaresistentie

Belangrijk onderwerp in de overeenkomst is de mondiale aanpak van antibioticaresistentie. Volgende week (25-26 juni) vindt op initiatief van Schippers en in samenwerking met de WHO in Den Haag een internationale conferentie hierover plaats. Ook Brazilië heeft met deze problematiek te kampen en stuurt een hoge delegatie naar de conferentie.

Andere onderwerpen

Onderwerpen die naast antibioticaresistentie onder de samenwerking gaan vallen, en waarbij beide landen kennis en ervaring gaan delen, zijn onder andere: zorginnovatie, ouderenzorg, publiekprivate samenwerking en preventie van alcohol en drugs. Ook is Brazilië zeer geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak van huiselijk geweld.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top