donderdag, december 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Internationaal recht ook in cyberspace
Internationaal recht ook in cyberspace

Internationaal recht ook in cyberspace

  • Nederland
  • Na de grote Global Conference on CyberSpace in Den Haag van april vorig jaar, werkt Nederland verder aan het bevorderen van internationaal recht in cyberspace. Van 2 t/m 5 februari zijn ambassadeurs en experts van over de hele wereld in Den Haag om te spreken over het online toepassen van internationale rechtsregels die al langer offline gelden.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Nederland zet zich in voor een open, veilig en vrij internet. Tijdens de bijeenkomst komen onder meer cyberaanvallen, mensenrechten en terrorisme ter sprake. Waar begint en eindigt de verantwoordelijkheid van landen als vanaf hun grondgebied cyberaanvallen worden uitgevoerd? Gelden mensenrechten zoals de vrijheid van meningsuiting onverkort op internet? En wat doe je als terroristen zich online organiseren?

In 2013 werd voorzichtige internationale consensus bereikt dat het bestaande internationaal recht ook van toepassing is in cyberspace, maar de discussie over hoe dat dan precies geïnterpreteerd moet worden staat nog in de kinderschoenen. Als sterk gedigitaliseerd en dus potentieel kwetsbaar land, heeft Nederland er belang bij om deze discussie aan te jagen. De academische publicatie Tallinn Manual 2.0 on the International Law Applicable to Cyber Operations biedt daarvoor goede handvatten.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top