vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2013 Nieuwe Wereld
Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2013 Nieuwe Wereld

Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2013 Nieuwe Wereld

  • Nederland
  • Van zaterdag 2 november t/m zondag 10 november worden door heel Amsterdam de weekenden overgenomen door verhalen uit de Nieuwe Wereld. We halen verhalen uit alle windstreken en gaan op reis! Via workshops, om je eigen verhaal te leren vertellen. Onderuit zittend, luisterend naar muziek of op het puntje van je stoel omdat je meegezogen wordt in de wereld van verhalen. De beste Nederlandse en internationale storytellers brengen Amsterdam de eerste twee weekenden in november naar verre streken of naar onbekende oorden, of zomaar bij ons om de hoek. Sahand Sahebdivani, Dan Yashinsky (Canada), Wijnand Stomp (verteller van het jaar 2013) zijn nog maar een paar namen uit de getalenteerde vijver van vertellers op het Storytelling Festival.
  • Storytelling-Festival-beeld
  • Storytelling Centre
  • www.storytellingfestival.nl
  • productie@bureaubarel.nl

De beste Nederlandse en internationale storytellers brengen Amsterdam de eerste twee weekenden in november naar verre streken of naar onbekende oorden, of zomaar bij ons om de hoek. Sahand Sahebdivani, Dan Yashinsky (Canada), Wijnand Stomp (verteller van het jaar 2013) zijn nog maar een paar namen uit de getalenteerde vijver van vertellers op het Storytelling Festival.

Het eerste weekend strijken we neer in Podium Mozaïek, waar de verhalen van de Marokkaanse ontdekkingsreiziger Ibn Batuta als rode draad door het programma lopen.

Het weekend erop bespelen we de NDSM-werf en de Centrale Bibliotheek van de OBA, op het Oosterdokseiland. Naast het bieden van een podium voor een aantal aansprekende vertellers uit Nederland en België, richten we onze blik op een relatief nieuwe wereld: Canada. Storytellers afkomstig uit zowel oorspronkelijke bevolking als uit de ‘immigranten’ gemeenschap die er de afgelopen drie eeuwen neerstreek vertellen hun verhaal.

Internationaal en nationaal talent wisselt elkaar dus af, elk met een eigen expertise maar allemaal laten ze zien dat Storytelling meer is dan alleen luisteren naar een verhaal. Het is theater zonder decor en film zonder beeld. Het is een Nieuwe Wereld, waar het publiek de verteller en zijn of haar verhalen ontmoet en even uit de werkelijkheid stapt.

Over Storytelling

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top