donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Internationale belangstelling voor innovatief Nederlands bedrijf
Internationale belangstelling voor innovatief Nederlands bedrijf

Internationale belangstelling voor innovatief Nederlands bedrijf

  • Nederland
  • Voor Wi-Care, gespecialiseerd in kleding voor gehandicapten en chronisch zieken, lijkt er geen crisis te bestaan. Waar traditionele kledingfabrikanten inkrimpen of zelfs failliet gaan, Laat Wi-Care jaar na jaar sterke groei zien. Dit succesverhaal krijgt nu ook een internationale dimensie.
  • Wi-Care
  • www.wi-care.nl
  • secretariaat@wi-care.nl
  • Gegevens voor meer informatie Noot voor redactie: Wilma Verhoeks wil graag meer vertellen over de bijzondere eisen die aan kleding gesteld kan worden. Neem gerust contact met haar op: [ website, mail, telefoon, enz] Voor Wi-Care, gespecialiseerd in kleding voor gehandicapten en chronisch zieken, lijkt er geen crisis te bestaan. Waar traditionele kledingfabrikanten inkrimpen of zelfs failliet gaan, Laat Wi-Care jaar na jaar sterke groei zien. Dit succesverhaal krijgt nu ook een internationale dimensie.

Kwaliteit van leven en kleding in de zorg; internationale belangstelling voor innovatief Nederlands bedrijf

Niet alleen is Wi-Care marktleider in Nederland en breekt het dit jaar door op de Duitse markt, ook andere landen kijken uit naar deze innovatieve producten. Op 28 januari komt zelfs een delegatie uit Turkije om heel concreet te kijken wat deze kleding kan betekenen voor de kwaliteit van leven.

‘Kleding maakt niet alleen de man, maar ook de gehandicapte of de chronisch zieke.’ Zo vindt Wilma Verhoeks. Ruim 15 jaar geleden heeft ze Wi-Care opgericht en nu is ze gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van leven van zorgbehoevenden door middel van bijzondere kleding. Wi-Care heeft nu diverse productlijnen, variërend van bruidskleding voor in de rolstoel tot capes voor in een badlift.

Wi-Care blijft innoveren. ‘Nog niet zo lang geleden was het algemeen geaccepteerd om mensen met ernstige gedragsstoornissen vast te binden. Sommige mensen werden permanent gefixeerd.’ Tegenwoordig wordt daar veel terughoudender mee omgegaan. Maar het bijna helemaal afschaffen van fixeren kan ook hoofdbrekens opleveren. Wi-Care zag het gat in de markt en heeft kleding ontwikkeld die het voor deze groep mensen mogelijk maakt weer rond te lopen en zich comfortabel, beschermd en menswaardig te voelen. Met name de groeiende groep dementerenden heeft baat bij deze kleding. Bovendien blijkt een slimme kledingkeuze te leiden tot een lagere zorglast

Dat dit geen exclusief Nederlands probleem is blijkt wel uit het feit dat Wi-Care na aanleiding van de stand op een beurs in Duitsland snel internationale belangstelling heeft. Grote Duitse distributeurs nemen dit jaar haar producten op in het assortiment. Daarnaast komt 28 januari een afvaardiging van een groep verpleeghuizen uit Turkije kijken hoe deze methode ingezet kan worden om de kwaliteit van hun zorg te verbeteren.

Over Wi-care

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top