zaterdag, juli 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Internationale prijs voor gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis
Internationale prijs voor gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis

Internationale prijs voor gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis

  • Nederland
  • Tijdens een internationaal congres in Canada heeft gynaecoloog Mark Hans Emanuel vandaag de award in ontvangst genomen voor het best geschreven wetenschappelijke onderzoek. Dit onderzoek, dat in samenwerking met VU medisch centrum werd uitgevoerd, ging over de effecten van het gebruik van schuimecho bij vruchtbaarheidsonderzoek bij vrouwen, een uitvinding van Emanuel.
  • jpj mark hans emanuel
  • Spaarne Ziekenhuis
  • http://www.spaarneziekenhuis.nl
  • info@spaarneziekenhuis.nl

Door het gebruik van schuimgel wordt vruchtbaarheidsonderzoek minder belastend en minder pijnlijk. Eerst werd bij vrouwen, bij wie het moeilijk lijkt om zwanger te worden, de doorgankelijkheid van de eileiders bepaald met een hysterosalpingogram. Dat is een pijnlijk röntgenonderzoek, waarbij contrastvloeistof werd ingespoten. Soms moest een kijkoperatie worden uitgevoerd. Emanuel heeft eileiderschuim ontwikkeld, dat naar de baarmoederholte en de eileiders gaat. De luchtbelletjes duwen de eileiders voorzichtig open en op die manier wordt een zeer helder echobeeld van de eileiders gemaakt.

Deze nieuwe methode is een stuk minder pijnlijk en belastend voor vrouwen. En ook minstens zo effectief, zo blijkt nu ook uit internationaal onderzoek naar deze methode. In circa 80 procent van de gevallen kan de schuimecho het traditionele onderzoek met röntgenstraling vervangen. Het onderzoek is tijdens het internationale congres beloond vanwege de heldere beschrijving en toepasbaarheid ervan.

Mark Hans Emanuel werkt sinds 1992 bij het Spaarne Ziekenhuis. Hij is gepromoveerd op het voorkomen, diagnostiek en behandeling van vleesbomen in de baarmoederholte. Emanuel heeft al verschillende innovaties in de gynaecologie op zijn naam staan, waarbij behandelmethodes steeds verbeterd werden, bijv. bij hysterocopie (kijkoperatie in de baarmoederholte). Het Spaarne Ziekenhuis heeft al 25 jaar een centrum voor hysteroscopisch onderzoek en behandeling waar patiënten uit het hele land naar verwezen worden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top