vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Internationale tattoo artiesten tijdens Ladies Tattoo Convention 2013
Internationale tattoo artiesten tijdens Ladies Tattoo Convention 2013

Internationale tattoo artiesten tijdens Ladies Tattoo Convention 2013

  • Europa
  • Na het succes van de eerste 2 Internationale Dutch Ladies Tattoo conventie organiseert Tattoo Planet Magazine, het Nederlands Tattoo Magazine, samen met Tattoo Agent in het weekend van 24-25 augustus 2013 wederom een Tattoo Conventie in de North Sea Venue.
  • Dutch Ladies Tattoo Conventie
  • http://www.dutchladiesconvention.com
  • info@dutchladiesconvention.com

Ook tijdens dit event zijn de stands bemand met alleen vrouwelijke tattoo artiesten en dit keer heeft de organisatie de nadruk gelegd op internationale tattoo artiesten, waarvan een groot aantal uit Zweden.

Saskia Messchendorp en Rob Webster van Tattoo Agent en Tattoo Planet, hebben veel nationale en internationale tattoo conventies bezocht. Vanwege hun werk in de tattoo scène merkten zij dat het merendeel van de artiesten die op conventies tatoeëren mannen zijn. In al die jaren is er nog nooit een vrouwenconventie georganiseerd in de Benelux en gezien het feit dat er steeds meer vrouwelijke tattoo artiesten komen, vinden zij het nu tijd om deze ladies in de schijnwerpers te zetten. Deze vrouwen doen zeker niet onder voor hun mannelijke collega’s. Om deze conventie nog specialer te maken hebben zij de sfeer aangepast aan de wensen van de artiesten.

De Dutch Ladies Conventie is de eerste in zijn soort in de Benelux. 40% van de Nederlandse en Belgische vrouwelijke tattoo artiesten zullen er live tatoeëren. De andere 60% zijn afkomstig uit de hele wereld, uit onder andere de VS, Schotland, Zweden, Italië, Polen, Finland, Turkije, ea. Bezoekers kunnen tattoos direct laten zetten bij hun favoriete artiest. De organisatie geeft wel het advies om via de website een afspraak te maken om zo teleurstellingen te voorkomen.

De Ladies conventie steunt organisaties als “FDKK (Fuck Die Kut Kanker)” van Maike van On Edge Tattoo zij zetten tattoo’s waarvan de opbrengst gebruikt wordt in de strijd tegen Kanker, ook de organisatie “Keep A Breast Foundation” wordt gesteund, deze zijn overigens ook aanwezig.

De conventie staat onder strenge GGD controle en voldoet dan ook aan de richtlijnen van de GGD.

Bij een conventie hoort ook de verkoop van kleding, sieraden en aanverwante zaken die normaliter moeilijk te krijgen zijn. Men kan onder het genot van een hapje en drankje in het Tattoo Café een tattoo uitzoeken. Dit is tevens de plek voor een Meet & Greet met de aanwezige tattoo artiesten. Zoals Sabrina Ricci, (Brazilië), Eva Mpatshi Tattoo (Belgium), Agrypa Agnieszka (Poland). En uit Nedeland Fineline Tattoo /Emmen Ink, Martina, Cute Karin, Karin Schwaiger, Point Blank Tattoo, Marsha. De Hoofdzaal zal tevens buitengewoon sfeervol in een theater ambiance worden ingericht.

Dutch Ladies Tattoo Conventie

www.dutchladiesconvention.com
24-25 augustus 2013
Beide dagen van 12.00 uur tot 20.00 uur

Lokatie:

North Sea Venue
Hemkade 48
1506 Zaandam
tel. 075-6148154
www.northseavenue.nl

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top