vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Internationale Vrouwendag: Het voorkomen van geweld tegen vrouwen
Internationale Vrouwendag: Het voorkomen van geweld tegen vrouwen

Internationale Vrouwendag: Het voorkomen van geweld tegen vrouwen

  • Europa
  • Dit jaar staat de Internationale Vrouwendag in het teken van de aanpak van geweld tegen vrouwen. Geweld tegen vrouwen is een schending van de mensenrechten en discriminatie op basis van geslacht dat vrouwen de mogelijkheid ontzegt om volledig deel te nemen aan het economische, sociale, politieke en culturele leven. Het Parlement dat deelneemt aan de Internationale Vrouwendagvieringen volgende week, organiseert een aantal bijeenkomsten rond het thema van dit jaar: het voorkomen van geweld tegen vrouwen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhoguhfs6jv/nieuws/internationale_vrouwendag_het_voorkomen?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

De EP-commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid houdt op 5 maart een interparlementaire bijeenkomst over Het voorkomen van geweld tegen vrouwen – een uitdaging voor ons allemaal waarbij vertegenwoordigers van de nationale parlementen hun ervaringen delen en wetgeving op nationaal niveau en acties die op Europees niveau kunnen worden uitgevoerd, bespreken.

Tijdens dit evenement zal het EU-Bureau voor de grondrechten de resultaten van EU-onderzoek over gendergerelateerd geweld presenteren. Op woensdag 5 maart, kunt meedoen aan onze Facebook -chat met Mikael Gustafsson, voorzitter van de EP-commissie Rechten van de vrouw, om de bestrijding van geweld tegen vrouwen en het bereiken van echte gelijkheid te bespreken.

Het Parlement organiseert op 4 en 5 maart een seminar voor journalisten Vrouwen en de verkiezingen: Zal het deze keer anders zijn? om de rol van vrouwen in de Europese politiek te bespreken in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei.

Vanaf van 8 maart, zal de Frans-Duitse zender ARTE de film Die Fremde van Feo Aladag gratis online beschikbaar maken gedurende drie maanden. Deze film, die de LUX-filmprijs in 2010 won, is zeer relevant in het kader van het thema van dit jaar en zal beschikbaar zijn in alle 24 EU-talen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top