dinsdag, augustus 4, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Interviews transcriberen
Interviews transcriberen

Interviews transcriberen

  • Nederland
  • Het afnemen en transcriberen van interviews voor je scriptie neemt veel tijd in beslag. In dit bericht worden enkele bruikbare tips gegeven die je kunt toepassen bij het houden, uittypen of uitschrijven van je interviews. De tips worden gegeven aan de hand van het beantwoorden van enkele vragen.
  • Scriptiespot
  • www.scriptiespot.nl
  • info@scriptiespot.nl
  • Op scriptiespot kun je terecht voor allerhande scriptie- en onderwijshulp. Plaats een advertentie, wacht de reacties af en kies je ideale scriptiehelper.

1. Hoeveel interviews moeten er worden gehouden bij een scriptie?

Het is altijd moeilijk te bepalen hoeveel interviews je voor een onderzoek moet houden. Het hangt bijvoorbeeld af van of je de resultaten wilt kunnen generaliseren of niet. Wanneer je een casestudy doet wordt slechts één case onderzocht, bijvoorbeeld een afdeling van een bedrijf. Van generalisatie is dan geen sprake. Over het algemeen kan gezegd worden dat de resultaten van interviews niet te generaliseren zijn, omdat het gaat om de betekenis die individuen geven aan de werkelijkheid: hun gedachten, wensen en behoeften. Een algemene stelregel is dat je als onderzoeker interviews houdt totdat er saturatie plaatsvindt. Dat wil zeggen dat je een aantal interviews afneemt totdat een extra interview geen nieuwe informatie meer oplevert

2. Moet je interviews volledig uitschrijven of woordelijk?

Dat hangt af van welke eisen je onderwijsinstelling of opleiding stelt. Bij het woordelijk transcriberen van interviews hoef je niet alles wat de geïnterviewde zegt letterlijk uit te schrijven. Je maakt er dus een goedlopend verhaal van, zonder versprekingen en denkpauzes. Het voordeel is dat het vloeiend leest, het nadeel is dat je wat meer tijd moet besteden om er een vlot lopend verhaal van te maken.

Hoe moet je iemand interviewen?

Er zijn verschillende technieken die je kunt toepassen bij het interviewen van personen. Het is van belang dat je een neutrale positie inneemt en de vragen niet ‘stuurt’. Daarnaast kun je gebruik maken van technieken als hummen, het antwoord van de geïnterviewde herhalen of doorvragen om aan de gewenste gegevens te komen. Ook de setting van het interview is belangrijk. Het is de bedoeling dat de geïnterviewde zich op zijn gemak voelt. Aangeven dat de geïnterviewde anoniem in het onderzoek wordt opgenomen kan helpen om sociaal wenselijke antwoorden te voorkomen.

 

Heb je hulp nodig bij het transcriberen van interviews? Plaats dan gratis, simpel en snel een advertentie op Scriptiespot.

Over oscar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top