woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Investeringsconsortium draagt haar schuldvorderingen over met het oog op snelle oplossing voor Electrawinds
Investeringsconsortium draagt haar schuldvorderingen over met het oog op snelle oplossing voor Electrawinds

Investeringsconsortium draagt haar schuldvorderingen over met het oog op snelle oplossing voor Electrawinds

  • Belgie
  • De afgelopen maanden hebben de leden van het investeringsconsortium, bestaande uit Gimv-XL, DG Infra+ en PMV, intensief gewerkt aan een oplossing voor Electrawinds met als doel de maximale continuïteit voor het bedrijf en haar werknemers te garanderen en de best mogelijke uitkomst te bieden voor de betrokken partijen.
  • GIMV
  • http://www.gimv.com
  • info@gimv.com
  • https://gimv.com/nl/media-en-nieuws/persberichten/investeringsconsortium-draagt-haar-schuldvorderingen-over-met-het-oog-op-snelle-oplossing-voor-electrawinds

Zo deed het consortium recent nog een investeringsvoorstel dat door de raad van bestuur van Electrawinds werd goedgekeurd. Dit voorstel werd opgenomen in het reorganisatieplan van Electrawinds dat bij de Rechtbank van Koophandel werd neergelegd in het kader van de lopende WCO-procedure.

Afgelopen weken heeft het investeringsconsortium meegewerkt aan een alternatief scenario waarbij zij haar schuldvorderingen op Electrawinds zou overdragen aan de Tecteo groep. Met dit scenario willen Gimv-XL, DG Infra+ en PMV een snelle, constructieve en duurzame oplossing voor Electrawinds, haar werknemers en haar schuldeisers – met inbegrip van Groenkracht – bewerkstelligen.

Het investeringsconsortium en Tecteo hebben hierover een bindend akkoord bereikt, dat voorwaardelijk was aan een verlenging van de zogenaamde WCO2-procedure, waarin bescherming wordt verleend tegen schuldeisers.

Electrawinds heeft aan de Rechtbank van Koophandel uitstel gevraagd om dit gewijzigde plan te kunnen finaliseren en op basis hiervan haar herstructureringsplan te herwerken.

De Rechtbank besliste om dit uitstel toe te kennen, waardoor de overdracht van de schuldvorderingen van het consortium effectief wordt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top