vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Investeringsklimaat vier Nederlandse steden in Europese top
Investeringsklimaat vier Nederlandse steden in Europese top

Investeringsklimaat vier Nederlandse steden in Europese top

  • Europa
  • De regio Eindhoven krijgt vandaag in Cannes een internationale prijs uitgereikt voor hun uitzonderlijke investeringsklimaat. De stad staat op de derde plaats van de Foreign Direct Investment Index (fDi-index), een gezaghebbende ranglijst van het internationale zakendagblad The Financial Times. Nederland is met vier steden goed vertegenwoordigd in de ranglijst.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/12/investeringsklimaat-vier-nederlandse-steden-in-europese-top.html

Minister Kamp van Economische Zaken herkent zich in het beeld van The Financial Times: “Met Brainport Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in de top 25, neemt Nederland een sterke positie in. De nauwe samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en de overheid resulteert in Nederland in een goed investerings- en vestigingsklimaat. Aantrekkingskracht op investeerders is een bepalende factor voor de werkgelegenheid in de toekomst.”

Europese ranglijst

Eindhoven komt met een derde plaats nieuw binnen op de Europese ranglijst. De stad eindigt vlak achter London en Helsinki. Nog nooit stond een Nederlandse stad zo hoog genoteerd. Vorig jaar was alleen Amsterdam nog vertegenwoordigd op deze lijst met 25 beste steden. De hoofdstad stijgt dit jaar door van plaats 15 naar 9. Rotterdam en Utrecht zijn dit jaar nieuw op respectievelijk plaats 14 en 18.

Brainport Eindhoven

Het hart van de regio Brainport is volgens The Financial Times een aangewezen plek om te investeren in de toekomst. Dat komt vooral door de aanwezigheid van bedrijven als ASML en Philips op de high tech campus, het technologiepark van de universiteiten en de ondersteuning die geboden wordt aan buitenlandse ondernemers. Ook de goede bereikbaarheid van Eindhoven draagt bij aan de aantrekkelijkheid voor bedrijven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top