zondag, juli 12, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Invinco Benelux vermogensbeheer Verenigde Staten maken uw energiefactuur goedkoper
Invinco Benelux vermogensbeheer Verenigde Staten maken uw energiefactuur goedkoper

Invinco Benelux vermogensbeheer Verenigde Staten maken uw energiefactuur goedkoper

  • Europa
  • De maand oktober van het vorige jaar zal in de geschiedenis van de Verenigde Staten een memorabele maand blijken te zijn. In die maand oversteeg de productie van olie uit eigen bodem de import met 170000 vaten per dag. Dat was voor het eerst sinds 1995.
  • thumbmaker
  • Online Persbericht Plaatsen
  • http://www.onlinepersberichtplaatsen.nl
  • redactie@onlinepersberichtplaatsen.nl

Sinds oktober is de binnenlandse productie steeds opgelopen ten koste van de importen. Op 27 december was die import gedaald naar 6,86 miljoen vaten. Dat was het laagste niveau sinds de maand januari in het jaar 2000. Zowel volgens the world energy outlook van het Internationale Energie Agentschap (IEA) als volgens BP Energy Outlook 2030 staan de Verenigde Staten aan de vooravond van een periode van een relatieve overvloed van energie. Volgens het in Parijs gevestigde Agentschap zullen de VS al in 2015 de traditionele oliegrootmachten als Rusland en Saoedi Arabië gaan overtreffen als producent van olie. Zowel BP als het IEA voorzien dat de Verenigde Staten de komende jaren nagenoeg zelfvoorzienend zal worden op het gebied van energievoorziening. Beide partijen denken dat die situatie zeker zal aanhouden tot 2030.

Zelfvoorzienend

Die zelfvoorziening is in de eerste plaats te danken aan nieuwe technologieën, genaamd fracking, die het mogelijk maken de grote voorraden olie en gas uit de zogeheten schalieformaties vrij te maken. De belangrijkste vindplaatsen van schalieolie en schaliegas zijn de Bakkenformatie in Noord Dakota en Ford Eagle in Texas. Fracking is overigens een zeer omstreden techniek, omdat het gebruik van chemicaliën de kwaliteit van het grondwater kan vervuilen. Voortschrijdende milieuvervuiling kan uiteindelijk een spaak in het wiel betekenen van alle optimistische scenario’s. Ook hierin verschillen BP en IEA niet van mening. De wetgeving op dat gebied wordt ook in de VS voortdurend aangescherpt. Los van de nieuwe overvloed zijn ook de Verenigde Staten zuiniger geworden in het energieverbruik. Daarom kan het gebeuren, dat ook in 2015 de VS niet langer de grootse consument van energie zal zijn, maar ingehaald zal zijn door landen als China en India.

Bron: www.onlinepersberichtplaatsen.nl

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top