woensdag, oktober 20, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Inzet speurhonden tijdens NSS
Inzet speurhonden tijdens NSS

Inzet speurhonden tijdens NSS

  • Nederland
  • Tijdens de Nucleaire Security Summit (NSS) in Den Haag worden speurhonden van de luchtmacht, marechaussee en de politie ingezet om eventuele explosieven op te zoeken. Vandaag begonnen zij met de eerste controles in het World Forum waar de nucleaire top plaatsvindt.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/18/inzet-speurhonden-tijdens-nss

De speurhonden zijn speciaal opgeleid om explosieven op te sporen in bijvoorbeeld auto’s en gebouwen. Daarnaast heeft de luchtmacht nog de zogenaamde Route Overwatch Search Dogs binnen de gelederen die gespecialiseerd zijn in het vinden van explosieven onder de grond. Deze honden worden met name gebruikt in missiegebieden om geïmproviseerde explosieven langs de weg op te sporen.

Bommeldingen

De speurhonden van de Marechaussee zijn normaal gesproken te vinden op de luchthavens waar zij worden ingeschakeld bij het controleren van onbeheerde bagage, verdachte objecten en bij bommeldingen. Daarnaast worden zij onder andere ook ingezet bij huiszoekingen en preventieve controles.

Pastasaus

‘Honden hebben een gescheiden reukvermogen. Daar ligt hun kracht,’ vertelt tweede teamleider bij de marechaussee, adjudant Jeroen Braam. ‘Als wij bijvoorbeeld pastasaus aan het maken zijn, ruiken wij maar 1 geur. Honden ruiken alle verschillende ingrediënten van die saus. Wat voor de saus geldt, geldt ook voor explosieven. Naast de daadwerkelijke springstof zitten er nog andere elementen in verwerkt. De honden zijn getraind om de geur te herkennen van de springstoffen en de andere elementen, de zogenaamde “bijgeuren”, te negeren.’

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top