woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / IT Operations Analytics essentieel voor het voorspellen van IT-performance
IT Operations Analytics essentieel voor het voorspellen van IT-performance

IT Operations Analytics essentieel voor het voorspellen van IT-performance

  • Nederland
  • Verstoringen in het IT-landschap hebben steeds meer impact en worden almaar kostbaarder. Organisaties die hun IT-omgeving voorspelbaarder, veiliger en wendbaarder willen maken, zullen steeds meer bewegen richting IT Operations Analytics (ITOA). Dit stelt performancespecialist Ymor in haar nieuwste whitepaper ‘ITOA – van achteruitkijkspiegel naar glazen bol’. In dit whitepaper wordt dieper ingegaan op hoe organisaties big data optimaal kunnen aanwenden om hun performance management te verbeteren. ITOA wordt ingezet als ‘the next step’ na Application Performance Management (APM). Ymor beschrijft deze transitie aan de hand van een ITOA-volwassenheidsmodel.
  • http://www.persberichten.com/
  • ivollebregt@ymor.nl

ITOA is een strategie die op basis van diverse databronnen de volledige IT-omgeving continu monitort en de impact van verstoringen op bedrijfsprocessen inzichtelijk maakt. Hierdoor kunnen voorspellingen gedaan worden over het gedrag van systemen en applicaties op zowel de korte als de lange termijn, en kunnen incidenten worden voorkomen of opgelost nog voordat ze impact hebben. Waar APM voornamelijk proactief IT-management mogelijk maakt, voegt ITOA preventieve waarde toe. IT Operations Analytics wordt door diverse analisten aangewezen als de belangrijkste ontwikkeling in performancemanagement voor de komende jaren. Verwacht wordt dat in 2018 25 procent van de top 2000-bedrijven beschikt over een ITOA-platform dat data verzamelt en analyseert om IT-omgevingen stabiel, wendbaar en veilig te houden.

Martin van den Berge, CEO van Ymor: “IT speelt een steeds prominentere rol in organisaties en businessprocessen zijn steeds vaker afhankelijk van IT-systemen. Daardoor hechten organisaties terecht steeds meer belang aan realtime inzicht in het functioneren van de IT-omgeving. Vaak blijft het echter bij een constatering op basis van bits en bytes, maar wat echt interessant is, zijn de gevolgen voor eindgebruikers en klanten. Wat betekent het als een webshop een seconde sneller of langzamer laadt? Of als een applicatie op kritieke momenten vertraagt of vastloopt? Hoeveel omzet gaat dan verloren en hoeveel productiviteitsverlies treedt er op? Om dit soort vragen draait het bij IT Operations Analytics. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden deze te beantwoorden. Doordat over steeds meer bedrijfsprocessen data wordt vastgelegd, is het mogelijk om de verzamelde IT-data te correleren met business-data. Die correlaties bieden informatie om verstoringen in het IT-landschap te voorkomen en helpen de IT-manager bij het bepalen van strategieën en de bijbehorende budgetallocaties.”

Over Ymor
Ymor is de autoriteit op het gebied van IT Operations Analytics (ITOA). ). Door het samenbrengen van verschillende databronnen wordt diepgaand inzicht gecreëerd in de IT-omgeving waarmee IT uiteindelijk voorspelbaar wordt. Met behulp van slimme software en de inzet van specialistische kennis is Ymor in staat de IT van bedrijven met 50% te verbeteren. Ymor werd in 2003 opgericht door Martin van den Berge. Jarenlang bouwen, innoveren en groeien heeft inmiddels geleid tot vijf FD Gazellen Awards en veel mooie klanten.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top