zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Overheid & Politiek / Ivoormarkt in Congolese hoofdstad gesloten
Ivoormarkt in Congolese hoofdstad gesloten

Ivoormarkt in Congolese hoofdstad gesloten

  • Nederland
  • Er zijn geen ivoren voorwerpen meer te koop op de bekendste ivoormarkt in Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo (DRC). De politie viel in maart, april en mei van dit jaar herhaaldelijk de Bikekomarkt, die bekend staat om zijn illegale ivoorhandel, binnen. Zo’n dertig kilo ivoor werd in beslag genomen, enkele kooplui lukte het er vandoor te gaan.
  • NatuurFonds
  • info@NatuurFonds.nl

 

Ivoren voorwerpen op de Bikekomarkt in Kinshasa voordat de politie hem sloot.

© Juristrale

 

Hoewel het in DRC is verboden om ivoor te verhandelen worden op sommige markten ivoren voorwerpen open en bloot aangeboden. Met de invallen wil de Congolese overheid een duidelijk punt maken: ze pikt stroperij en de illegale handel in strikt beschermde diersoorten niet en zal de natuurbeschermingswet streng toepassen om de olifanten in het land te beschermen. Er wordt nu geen ivoor meer aangeboden op de Bikekomarkt.

Autoriteiten voeren druk op

Het is niet de eerste keer dat de autoriteiten in DRC de illegale ivoorhandel een klap proberen toe te brengen. Tussen 2015 en 2016 is bijna 600 kilo ivoor in beslag genomen en zijn 25 mensen opgepakt voor de handel in ivoor.

De invallen werden ondersteund door WWF en TRAFFIC. WWF heeft de hoop uitgesproken dat de regering door blijft gaan met dit soort acties en arrestaties. Die zullen zeker bijdragen aan het uitbannen van de ivoorhandel in het land.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top