dinsdag, maart 19, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Jaar van het Boek geëerd met boekenlandschap op postzegels
Jaar van het Boek geëerd met boekenlandschap op postzegels

Jaar van het Boek geëerd met boekenlandschap op postzegels

  • Nederland
  • In het kader van het Jaar van het Boek brengt PostNL een postzegelvel uit. Hierop staan tien bijzondere boeken uit de Koninklijke Bibliotheek afgebeeld. Tijdens de opening van de Boekenparade in de Tolhuistuin in Amsterdam ontvangt Eppo van Nispen tot Sevenaar, voorzitter van de Stichting 2016 jaar van het Boek, vanmiddag het eerste postzegelvel.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

De tien afgebeelde boeken op de postzegels zijn op diversiteit geselecteerd, zowel in genre als in periode. Het gaat om dagboeken, jeugdboeken, leerboeken, prentenboeken en literatuur. Aansprekende titels op de postzegels zijn Turks Fruit van Jan Wolkers, Het Achterhuis van Anne Frank, Ethica van Spinoza en Oom Jan leert zijn neefjes schaken van Max Euwe.

Een bookscape als ontwerp

Ontwerper Niels Schrader was verheugd dat PostNL zijn idee van het boekenlandschap deelde. “In dit ontwerp zijn de boeken verspreid terecht gekomen in een horizontaal vlak. Ze zijn wel vanuit verschillende standpunten gefotografeerd. Er zijn foto’s van boeken die bijvoorbeeld zijn opengeslagen of met een voor-, achterkant of alleen de rug van het boek. Er ontstaat dan een landschap van boeken, als je daar van bovenaf op neerkijkt. Dat noemen we tegenwoordig een bookscape”, vertelt Schrader.

Culturele vorming

Ludo Voorn, marketingdirecteur van PostNL over het nieuwe postzegelvel: “Een groot aantal organisaties besteedt dit jaar extra aandacht aan lezen en schrijven. Zij organiseren daarvoor verrassende festivals, tentoonstellingen en boekverkiezingen. Met deze postzegeluitgifte levert PostNL ook een bijdrage aan het Jaar van het Boek. Daarbij geven wij aandacht aan de belangrijke rol die boeken spelen bij de culturele vorming van mensen.”

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘2016 Jaar van het Boek’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 12 september te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top