zaterdag, juli 24, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Jaarmarkt Gezinslocatie Amersfoort
Jaarmarkt Gezinslocatie Amersfoort

Jaarmarkt Gezinslocatie Amersfoort

  • Nederland
  • Het prikkelen en activeren van bewoners om bezig te zijn met hun toekomst in het land van herkomst. Dat was het doel van de jaarmarkt die dinsdag 1 oktober is gehouden in de gezinslocatie in Amersfoort. Bij verschillende kraampjes konden bewoners informatie krijgen over bijvoorbeeld terugkeer. Daarnaast waren er verschillende andere activiteiten, zoals een modeshow en een dansvoorstelling. De jaarmarkt werd georganiseerd door de DT&V en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie
  • www.dienstterugkeerenvertrek.nl
  • info@dtv.minbzk.nl
  • http://www.dienstterugkeerenvertrek.nl/actueel/013/10/jaarmarkt-gezinslocatie-amersfoort.aspx?cp=66&cs=17113

Programmabegeleider Henk Oosterhuis was één van de organisatoren van de jaarmarkt. “De opkomst was erg goed en we zijn heel tevreden met het resultaat. De goede samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) vond ik zelf heel erg belangrijk bij het organiseren van de jaarmarkt.”

Verschillende organisaties

Er waren zeven organisaties die een kraampje hadden ingericht waar bewoners informatie konden krijgen over wat die betreffende organisatie voor hen kon doen: Maatwerk bij Terugkeer, Beyond Borders, Bridge to Better, Stichting Wereldwijd, Vrijwillige Duurzame Terugkeer Den Haag, VluchtelingenWerk Midden-Nederland en het Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Bij de markt was veel beeldmateriaal te zien uit de thuislanden van de bewoners.

Lees meer door te klikken op onderstaande hyperlink naar de website van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Bron: Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top