vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jan De Nul Group verwelkomt Ghanese President in Takoradi haven
Jan De Nul Group verwelkomt Ghanese President in Takoradi haven

Jan De Nul Group verwelkomt Ghanese President in Takoradi haven

  • Internationale
  • Op 4 december bezocht Zijne Excellentie John Mahama, president van Ghana, de site van Jan De Nul Group voor de eerste spadesteek van het uitbreidingsproject aan de haven van Takoradi. Dit project zal in 3 jaar tijd worden uitgevoerd en omvat het verlengen van de bestaande golfbreker met 1,1 km, het uitdiepen van de haven tot -14/-16m en het bouwen van een 300 meter lange en 16 meter diepe kademuur.
  • Jan De Nul
  • http://www.jandenul.com
  • info@jandenul.com
  • http://www.jandenul.com/nl/pers/persberichten/jan-de-nul-group-verwelkomt-ghanese-president-in-takoradi-haven

Het contract werd eind 2012 ondertekend. Sindsdien werkte Jan De Nul Group het volledige ontwerp uit en mobiliseerde het bedrijf meer dan 50 stuks zwaar materiaal. Ook de uitgravingswerken voor de nodige rotsblokken werden toen aangevat. Vandaag ligt al 10% van de nodige 2,5 miljoen ton rotsblokken klaar in de haven van Takoradi. Het uitgelezen moment dus om de President, samen met de voormalige President Dhr. JJ Rawlings, de Minister van Transport en de Minister van de Westerse Regio uit te nodigen voor de openingsceremonie.

Na de obligate speeches en lokale culturele gewoonten gaf de President de kraanoperator van Jan De Nul Group de opdracht om de allereerste rotsblok van 6 ton in het water te plaatsen. De officiële opening werd daarna vervolledigd met een toer doorheen de haven van Takoradi op een boot van de havenautoriteiten. Jan De Nul Group verwacht de baggerwerken eind 2014 te kunnen starten met de cutterzuiger ‘Leonardo da Vinci’.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top