maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Japanse Hitachi zorgt voor 130 banen
Japanse Hitachi zorgt voor 130 banen

Japanse Hitachi zorgt voor 130 banen

  • Nederland
  • Hitachi Data Systems heeft 20juni 2013 haar nieuwe Europese distributiecentrum (EDC) in Zaltbommel geopend. Vanuit het Gelderse centrum worden producten van het Japanse high-tech bedrijf door heel Europa en omliggende gebieden vervoerd.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Extra banen

Met een oppervlakte van 27.000 m2 is het nieuwe centrum ruim 2 keer zo groot als het oude pand in Waardenburg en zorgt het op termijn voor 130 extra banen. Het distributiecentrum heeft ook een testcentrum voor nieuwe producten.

Nederland aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven

Volgens Hitachi viel de keuze op Nederland vanwege de kwaliteit van het personeel en de centrale ligging. Nederland heeft volgens het bedrijf een goed wegennet en een groot internationaal vliegveld. Heel Europa het Midden Oosten en Afrika is goed bereikbaar. Minister Kamp: “Nederland is aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven. We hebben een van de grootste havens ter wereld, kwalitatief goede wegen en goed opgeleide mensen.

De keuze van Hitachi voor Zaltbommel levert extra banen en inkomsten op. Dat kunnen we goed gebruiken in deze economisch moeilijke tijd.” Het ministerie van Economische Zaken heeft via de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) actief bemiddeld om het nieuwe centrum van Hitachi in Nederland gevestigd te krijgen.

Dankzij de actieve lobby van de NFIA hebben buitenlandse bedrijven vorig jaar voor bijna €1 miljard in Nederland geïnvesteerd. Deze investeringen waren goed voor ruim 5.000 banen. Er zijn meer dan 9.000 buitenlandse bedrijven in Nederland. Ze zijn goed voor meer dan een half miljoen banen. Elke 10 banen bij buitenlandse bedrijven in Nederland leveren 7 extra indirecte banen op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top