woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jazzvocaliste Leah Kline baalt: crowdfundingwebsite Kickstarter niet klaar voor Nederlandse markt
Jazzvocaliste Leah Kline baalt: crowdfundingwebsite Kickstarter niet klaar voor Nederlandse markt

Jazzvocaliste Leah Kline baalt: crowdfundingwebsite Kickstarter niet klaar voor Nederlandse markt

  • Nederland
  • Eind april is de crowdfundingwebsite Kickstarter officieel van start gegaan in Nederland. Een mooie gelegenheid dacht de in Amsterdam wonende Amerikaanse jazzvocaliste en songwriter Léah Kline om haar nieuwste project, haar 8ste CD “This Precious Life”, in Nederland te lanceren.
  • Foto Leah
  • Leah Kline Music
  • www.leahkline.com
  • TheatricsProductions@telfort.nl

Op 1 september ging haar project van start. Al binnen een dag kwamen meldingen binnen van Nederlanders die graag haar project wilden steunen maar niet konden. Wat bleek: de crowdfundingwebsite ondersteunt alleen betalingen met credit card en geen betalingen via het in Nederland gebruikelijke iDEAL betaalsysteem!

Dit is een grote tekortkoming. Zonder ondersteuning van iDEAL kun je nauwelijks spreken over een officiële Nederlandse start van Kickstarter. Om dit probleem te omzeilen mogen Nederlanders ook direct geld over maken aan Léah Kline via PayPal of internet bankieren. Léah Kline zal deze bijdragen met de grootste zorg behandelen en ook zorgen voor onmiddellijke terugstorting indien het doel van 7.000,- euro niet mocht worden gehaald.

Fraai is dat allemaal niet maar een leuke bijkomstigheid is dat Léah Kline persoonlijk contact zal opnemen om in overleg te bepalen welke reward gewenst is. Voor degenen die er geen bezwaar tegen hebben om direct geld over te maken aan Léah Kline, kunnen nog terecht tot 6 oktober, de sluitingsdatum van dit project.

De Amerikaanse Léah Kline is een ervaren jazz-artieste die op elk gebied van entertainment haar sporen heeft verdiend zowel in zang, dans, theater als cabaret. Sinds haar komst naar Amsterdam in 2000, is Léah Kline als finalist geëindigd op het Nederlandse Jazz Vocalisten Concours en heeft zij op North Sea Jazz gestaan. Zij heeft onder andere meegewerkt aan musicals van Joop van de Ende, opgetreden in “There’s No Business Like Show Business” (een musical over het leven van Irving Berlin), meegezongen in “The Ann Burton Tribute” in het Concertgebouw in Amsterdam, een tour gemaakt langs de Nederlandse theaters met haar eigen Jazz Cabaret Show en gewerkt met het wereldberoemde Glenn Miller Orchestra. Zij maakt tournees door heel Europa met haar eigen band en als gast van andere jazz groepen.

Haar talent en veelzijdigheid zijn beloond met een vermelding op de lijst van Top Jazz Singers in het boek “The Jazz Singers – The Ultimate Guide” van Scott Yanow, naast grootheden als Diana Krall, Ella Fitzgerald en Kurt Elling.

Over Alex Pelsmaeker

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top