maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Jeans recyclen met Mud Jeans
Jeans recyclen met Mud Jeans

Jeans recyclen met Mud Jeans

  • Europa
  • De medewerkers van Sympany Assen hebben zaterdag extra gewerkt zodat Bert van Son, directeur van Mud Jeans, honderden jeans kon ophalen. Dit allemaal voor het geweldige initiatief van Mud Jeans om 3.000 jeans te recyclen. Gisteren is het Mud Jeans team, onder leiding van Bert van Son, met een landrover (en aanhanger) vol spijkerbroeken vertrokken richting Valencia.
  • Sympany
  • info@sympany.nl

In Valencia worden de broeken verwerkt tot vezels, gesponnen tot garens, geverfd en uiteindelijk met nieuw katoen  gewoven tot een nieuwe denim stof. Van deze stof worden nieuwe broeken gemaakt die voor 20 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Dit is momenteel technisch het hoogst haalbare percentage voor gerecyclede jeans. Het Mud Jeans team gaat het recycling proces vastleggen op film waarbij Bert van Son toelichting geeft op het recycle proces. De gerecyclede broeken zijn verkrijgbaar in het najaar bij Mud Jeans.

Over Mud Jeans

Mud Jeans introduceerde in 2013 het innovatieve modeconcept ‘Lease a Jeans’. Met dit concept kan iedereen een jeans leasen voor een maandelijks bedrag. Aan het einde van de lease periode (1 jaar) kan er voor worden gekozen om de jeans te houden of deze in te ruilen voor een nieuwe. In totaal zijn er  5.000 jeans terug gestuurd waarvan een groot deel nu dus wordt getransporteerd naar Spanje om gerecycled te worden.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top