vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Jeugdwerkloosheid: zet woorden om in daden
Jeugdwerkloosheid: zet woorden om in daden

Jeugdwerkloosheid: zet woorden om in daden

  • Europa
  • De EU heeft een jongerengarantieregeling gelanceerd om de meer dan vijf miljoen jonge werkloze Europeanen te helpen. De leden stelden deze week vragen aan de Commissie en de Raad over de uitvoering van deze regeling door de EU-landen waarvan sommige lijden aan extreem hoge jeugdwerkloosheid. Kijk op onze interactieve kaart om meer te weten te komen over de jeugdwerkloosheid in Europa.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjhnobv5laxs/nieuws/jeugdwerkloosheid_zet_woorden_om_in?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Wat is de jongerengarantieregeling?

Deze regeling is een EU-breed initiatief om ervoor te zorgen dat alle werkloze jongeren tot 25 jaar werk, onderwijs of een opleiding krijgen aangeboden binnen vier maanden na het beëindigen van hun opleiding. Het wordt voornamelijk gefinancierd op basis van nationale regelingen, maar de EU zal de nationale uitgaven aanvullen via het Europees Sociaal Fonds en het jongerenwerkgelegenheidsinitiatief.

Twintig lidstaten komen in aanmerking voor deze extra financiering omdat ze een werkloosheidspercentage van meer dan 25% in ten minste een van hun regio’s hebben.

Hoe wordt het uitgevoerd?

Negentien van de twintig in aanmerking komende landen hebben al plannen ingediend bij de Europese Commissie over hoe ze de jongerengarantieregeling zullen uitvoeren en hoe ze het extra geld van de EU willen besteden. Het Verenigd Koninkrijk is het enige land dat in aanmerking komt dat nog geen voorstel heeft ingediend.

Europees jongerenevenement

Het European Youth Event, georganiseerd door het Europees Parlement, vindt plaats in Straatsburg van 9 tot 11 mei. Tijdens dit evenement zal er onder meer worden gedebatteerd over de voor-en nadelen van een baangarantieregeling voor werkloze jongeren door de deelnemers met ministers uit Portugal en Oostenrijk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top