donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jezelf versterken door IK (Innerlijke Kracht-training)
Jezelf versterken door IK (Innerlijke Kracht-training)

Jezelf versterken door IK (Innerlijke Kracht-training)

  • Nederland
  • Voldoen aan de eisen van anderen zet velen onder druk. Balancerend op het slappe koord probeert men ook nog eens alle ballen in de lucht te houden en iedereen te plezieren. Daarbij vergeet men vaak zichzelf omdat grenzen bepalen moeilijk is. Een val van het koord voorkomen is belangrijk; luisteren naar je intuïtie onontbeerlijk. Maar hoe doe je dat? Monique Rappa en Geertruid van Oppen laten via een nieuwe trainingsmethode zien dat door het innerlijk versterken van jezelf, grote schade voorkomen kan worden.
  • DeMove Coaching
  • http://www.demove.nl
  • info@demove.nl
  • Noot voor de redactie, niet bedoeld voor publicatie Meer informatie kan verkregen worden bij Demove Coaching en Training, info@demove.nl , 06-55843565, of bij Buro van Oppen, Coaching en Training, info@burovanoppen.nl , 06-10074958

Het meelopen in de rat race en het moeten voldoen aan verplichtingen vergt veel van een mens: vaak wordt er letterlijk een uitputtingsslag geleverd die ten koste gaat van onze gezondheid. Wanneer een burn-out eenmaal toeslaat vallen alle zekerheden weg: men ziet de zaken niet helder meer en is stuurloos. Weer vaste grond onder de voeten krijgen kan veel tijd vergen wanneer een mens blijft hangen aan oude overtuigingen.

Onzekerheid en angsten het raam uit

Om het niet zover te laten komen hebben coaches Monique Rappa en Geertruid van Oppen de training IK (‘Innerlijke Kracht’, of ‘In Kracht’) ontwikkeld. De training is gebaseerd op praktijkervaringen en geïnspireerd door het werk van o.a. Brené Brown, en de Ubuntu-filosofie die uitgaat van ‘samen werken’ met behoud van innerlijke waardigheid. Deelnemers zullen een betere balans vinden tussen werk- en privéleven en weten hoe ze hun eigen koers kunnen bepalen. Geen rat race meer waarin men zich moet bewijzen, maar prettig en stressloos leven naar eigen maatstaven en niet bang zijn wat een ander daarvan vindt.

Alles zit gewoon in ons

In een tweedaagse interactieve groepstraining werken Rappa en Van Oppen met de input en specifieke leerwensen van de deelnemers. Er wordt dus op maat gewerkt aan problemen, in tegenstelling tot aanbodgerichte trainingen die doorgaans gegeven worden. In deze praktijkgerichte training wordt ook geen gebruik gemaakt van readers of syllabussen; de deelnemers worden aangemoedigd en uitgedaagd om vanuit hun persoonlijke ervaringen en kracht te werken en zodoende die kracht te versterken. De deelnemers krijgen met herkenbare vragen te maken zoals ‘hoe leer ik ‘nee’ te zeggen, en oprecht ‘ja’ tegen wat ik wél wil?’ of ‘hoe laat ik oude gewoontes los?’ Rappa en Van Oppen leveren de handvatten wat erin resulteert dat de deelnemers hun krachtbron vinden en weten hoe ze die moeten aanboren en gebruiken.

‘Twee weten meer dan een’

Dat is de reden achter de samenwerking tussen Demove Coaching en Buro van Oppen met als  resultaat ‘IK’: een krachtig trainingsaanbod voor mannen en vrouwen die hun IK willen vergroten en versterken. Rappa en Van Oppen beloven resultaat en maken maatwerk waar. De resultaten van de in september gehouden try-out-trainingen zijn veelbelovend te noemen.

Over Iktikhet

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top