dinsdag, januari 21, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / JIM van start op 15 november
JIM van start op 15 november

JIM van start op 15 november

  • Nederland
  • Op dinsdag 15 november wordt JIM (Jaarbeurs Innovation Mile) officieel geopend door Burgemeester Jan van Zanen, David Pappie - directeur topsectoren van het ministerie van Economische Zaken – en de bewoners van JIM. De opening vindt plaats vanaf 16.00 uur bij JIM, op de zesde etage van het Beatrixgebouw in Jaarbeurs.
  • Jaarbeurs
  • Charlotte.braun@jaarbeurs.nl

Wat is JIM
JIM is een nieuwe innovatiehub en een co-working space van wel 6.000 vierkante meter bij Jaarbeurs met een sterke nadruk op ontmoeting en interactie. JIM biedt scale-ups en andere innovators een community om (samen) te werken en een plek om elkaar te ontmoeten. JIM verzorgt samen met de community en partners een sterke programmering.

Met eerdere initiatieven zijn de pijlers geslagen voor het concept JIM. Dutch Game Garden, Sublime FM en Blendle zijn daarvan aansprekende voorbeelden. Alexander Klöpping, co-founder van Blendle, ‘Juist een initiatief als JIM biedt jonge ondernemers een springplank om samen te werken. Dat is wat nodig is, ook ik was bij de start van Blendle op zoek naar een partner en een innovatieve context. Jaarbeurs bood me die. Dat gaf ons een vliegende start. Dat JIM nu verder gaat dan alleen een co-workingspace, vind ik heel slim. Juist de verbinding op inhoud en thematiek creëert de echte hub. Dat maakt het super relevant’.

Utrecht en JIM
Utrecht heeft de afgelopen jaren een wereldwijd vooraanstaande positie verworven als het gaat om kennis, innovatie en business op de thema’s ‘urban living, smart sustainable environment en life sciences & health’. Thema’s die allesbepalend zijn voor de urbane, slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst.

Om innovatie op die thema’s verder te stimuleren, creëert Utrecht met JIM een playground die uitnodigt tot het uitwisselen en verdiepen van kennis, waarbinnen discipline-overstijgende inzichten ontstaan, vernieuwende concepten worden ontwikkeld en innovatieve producten worden gelanceerd.

Voor wie is JIM
JIM is er voor gevestigde corporates, voor scale-ups, voor start-ups, voor kennisinstituten en onderwijsinstellingen, voor overheden, voor samenwerkingsverbanden. Voor iedereen die in een stimulerende en dynamische omgeving in een open ecosysteem wil samenwerken aan kansrijke initiatieven, nieuwe product-marktcombinaties of innovatieve ideeën op het gebied van de urbane, slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst. Bij JIM ontmoet de slimme techneut de gevestigde corporate, werkt de creatieve strateeg samen met de maakindustrie en wordt de marketingmanager gevoed door de innovatiemanager.

De eerste bewoners van JIM waaronder Lygature, Economic Board Utrecht, Frankwatching, UCreate, digitalezorg.nl, Graphlr en SnappCar nemen vanaf vandaag hun intrek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top