maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Jonge Europeanen laten zich inspireren op EYE2014
Jonge Europeanen laten zich inspireren op EYE2014

Jonge Europeanen laten zich inspireren op EYE2014

  • Europa
  • De deelnemers van het Europees Jongeren Evenement (European Youth Event: EYE) zullen niet alleen in staat zijn om hun ideeën te bespreken met bedrijfsleiders en beleidsmakers maar ook om de winnaars van de om Karel de Grote -prijs voor jongeren 2013 te ontmoeten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjj6jtmc0mzp/nieuws/jonge_europeanen_laten_zich_inspireren?ctx=vhsih95vppua&tab=0

De afgelopen vijf jaar zijn de meest creatieve en innovatieve projecten van jonge Europeanen geëerd met de jaarlijkse Karel de Groteprijs voor jongeren. Deze wedstrijd, georganiseerd door het Europees Parlement en de Internationale Karel de Grote-prijs uit Aken, heeft tot doel de ontwikkeling van de Europese integratie en een gemeenschappelijke Europese identiteit te bevorderen en om te dienen als inspiratie voor jonge mensen in heel Europa. De prijzen variëren tussen € 2.000 en € 5.000 voor de beste projecten.

De editie 2014 is weer een succes met 370 ingediende projecten. De winnende projecten zullen kort na de verkiezingen, op 27 mei, bekend worden gemaakt.

Tijdens EYE2014, zullen de winnaars van de Karel de Groteprijs voor jongeren van 2013 betrokken zijn bij twee panels om hun projecten te presenteren en deel te nemen aan de discussie over hoe Europa er tegen 2020 uit zou moeten zien. Het debat zal ook gaan over het belang van een dialoog tussen de generaties.

Over twee weken komen 5.000 mensen uit heel Europa bijeen in Straatsburg voor EYE2014. Verzoeken voor deelname kwamen uit elke EU-lidstaat, alsook uit heel Afrika, Azië en Amerika. De meeste deelnemers zijn afkomstig van universiteiten en jeugdverenigingen.Ongeveer 20% van de deelnemer is echter jonger dan 18 jaar en afkomstig van middelbare scholen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top