donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Jongeren Jeugdzorg massaal naar gemeenten met signaal #Flessenpost
Jongeren Jeugdzorg massaal naar gemeenten met signaal #Flessenpost

Jongeren Jeugdzorg massaal naar gemeenten met signaal #Flessenpost

  • Nederland
  • Jongeren in de Jeugdzorg trekken dinsdagmiddag 18 juni het land in om bij Nederlandse gemeenten bijzondere flessenpost te bezorgen!
  • JeugdWelzijnsBeraad en Nationaal Fonds Kinderhulp
  • http://www.kinderhulp.nl
  • info@kinderhulp.nl

Te voet, per fiets, per OV, met de auto en zelfs met een vliegtuigje; tot aan Texel toe. In de fles een poster met daarop kansen en wensen voor de transformatie jeugdzorg waarmee de jongeren nadrukkelijk aandacht vragen voor hun positie in de jeugdzorg.

Zorgen top 10: ‘Wij zijn geen experiment’

De poster is het resultaat van bijeenkomsten van het JeugdWelzijnsBeraad; een landelijke platform van jongerenraden van jeugdzorginstellingen . De poster geeft antwoord op de volgende vragen: Waarom mogen jongerenraden niet verdwijnen? Waar maken jongeren zich het meeste zorgen om als het gaat over de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten ? Waar kunnen jongeren over meedenken voor, tijdens en na de transitie? Jongeren hebben een ‘zorgen top 10′ samengesteld.

Kick-off Utrecht: overhandiging eerste fles

De ‘kick-off’ van de actie vindt dinsdagmorgen 18 juni om 10.00 uur plaats in Utrecht bij Zaalverhuur 7 aan de Boothstraat 7, waarbij jongeren en bestuur van het landelijke JeugdWelzijnsBeraad (JWB) het doel van de flessenpost en de noodzaak benadrukken. Tevens wordt een filmpje getoond en er vindt een jongerendebat plaats met als onderwerp ‘Onze tips voor de Nederlandse gemeenten’. Daarna neemt Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp (ondersteuner van deze actie), de eerste fles in ontvangst .

Na de lunch trekken de 100 jongeren het land in, op weg naar de gemeenten om hun flessenpost te overhandigen.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top