vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Jongeren met een arbeidsbeperking nu zelfverzekerd naar werk
Jongeren met een arbeidsbeperking nu zelfverzekerd naar werk

Jongeren met een arbeidsbeperking nu zelfverzekerd naar werk

  • Nederland
  • Vanaf vandaag gaan mensen met een arbeidsbeperking, als Wajong, WIA en Ziektewet dankzij het nieuw ontwikkelde en persoonlijke begeleidingsprogramma ‘Zelfverzekerd naar Werk’ met meer zelfvertrouwen op zoek naar werk.
  • Bewust Zoo!
  • www.bewustzoo.nl
  • info@bewustzoo.nl
  • Vanaf vandaag gaan mensen met een arbeidsbeperking, als Wajong, WIA en Ziektewet dankzij het nieuw ontwikkelde en persoonlijke begeleidingsprogramma ‘Zelfverzekerd naar Werk’ met meer zelfvertrouwen op zoek naar werk.

Vooroordelen

Wanneer je zelf niet in de situatie verkeert, is het moeilijk voor te stellen hoe het moet zijn om vanuit een WAJONG-of andere arbeidongeschiktheids-uitkering elke dag weer vol goede moed op zoek te gaan naar werk. Alex en Sophie verkeren in zo’n situatie.  De één verblijft door een medische misser al maanden in een ziektewetuitkering. De ander kreeg de diagnose MS. Voor veel werkgevers reden om deze, weliswaar gemotiveerde jongeren niet aan te nemen.

En hoe blijf je dan positief bij het zoeken naar werk?

Resultaat
Bewust Zoo! besloot in samenwerking met jobcoach Sandra Prinsen (Prinsen Begeleiding&Advies) een persoonlijk begeleidingsprogramma te ontwikkelen om deze jongeren met meer zelfvertrouwen naar hun volgende sollicitatiegesprek te laten gaan. En met succes.
“Mijn zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek is van een 6 naar een 8 gestegen. Ik moest eerst even wennen, maar heb geleerd hoe ik mij door het doen van een simpele oefening sterker kan voelen”, aldus Alex.
Sophie wist niet hoeveel uren zij het werken zou kunnen volhouden. Zij wist van deze aanvankelijke beperking een voordeel voor de werkgever te maken door van tevoren te laten weten voor hoeveel uren zij zich 100% zou gaan inzetten.
De toekomstige werkgevers van Alex en Sophie zullen geen spijt krijgen wanneer zij hen aannemen.

Het vinden van passend werk is niet de gemakkelijkste opgave. Alex en Sophie hebben bewezen hoe je positief kunt blijven bij het zoeken naar werk.
Jobcoaches hebben nu een nieuwe methode in handen om hun cliënten met meer zelfvertrouwen naar werk te begeleiden.

—————————

[Over Bewust Zoo!] Daniel Seesink is sinds 2013 zelfstandig professional en eigenaar van Bewust Zoo!
Door een biologische kijk op communicatie te geven brengt Bewust Zoo! mensen dichter bij hun natuur. Het resultaat is dat zij vanuit hun eigen kracht en authentieke gedrag effectiever en met meer zelfvertrouwen gaan communiceren.
Hierdoor worden persoonlijke, maar ook zakelijke doelen sneller bereikt.
www.bewustzoo.nl

[Over Prinsen Begeleiding& Advies] Sandra Prinsen zet zich als re-integratie-/jobcoach in, om personen vanuit een arbeidsongeschiktheids-uitkering te begeleiden naar werk.
Prinsen Begeleiding&Advies gaat daarbij uit van de eigen kracht van mensen.
Iedere cliënt bepaalt zijn eigen route en wordt op die route deskundig en succesvol geholpen.
www.prinsenba.nl

Over bewustzoo

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top