woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Jongeren zetten hoogste militair aan het denken
Jongeren zetten hoogste militair aan het denken

Jongeren zetten hoogste militair aan het denken

  • Nederland
  • 14 leerlingen van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) bezochten de Commandant der Strijdkrachten (CDS) in Den Haag. Generaal Tom Middendorp gebruikt vragen van de ROC-leerlingen als input voor zijn ROC-tour, die na de zomer begint. Middendorp: “Het is belangrijk om te weten wat er leeft onder de jeugd. De vragen die ze stellen zetten je aan het denken.”
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/23/veva

“Ze zorgen ervoor dat we niet alleen van binnen naar buiten kijken, maar ook leren om dat andersom te doen”, stelde Middendorp. “Wat mij betreft is geen vraag te gek. Dus laat maar komen.” De leerlingen gingen vervolgens in op de toekomst van Defensie, bezuinigingen en ethiek. ”Bijzonder, want dit maak je niet elke dag mee. En de generaal was ook heel enthousiast”, reageerde VeVa-student Sandra Pama.

Middendorp naar ROC’s

Vanaf september bezoekt de hoogste militair elke 6 weken een ander ROC om het gesprek aan te gaan over Defensie-onderwerpen. De thema’s variëren van ‘mogelijke carrières binnen Defensie’ tot ‘een debat met ouders en verzorgers over werken binnen de krijgsmacht’.

Jonge ambassadeurs

Middendorp: “Deze jongeren zijn onze toekomst en nu al ambassadeurs voor Defensie. Het is belangrijk om in een vroeg stadium met ze in contact te treden.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top