dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Jordan Tourism Board Benelux: Nazomeren in prachtig Jordanië
Jordan Tourism Board Benelux: Nazomeren in prachtig Jordanië

Jordan Tourism Board Benelux: Nazomeren in prachtig Jordanië

  • Anderen
  • In de zomermaanden kan het kwik in Jordanië heel hoog oplopen. In de maanden september, oktober en november is het er echter heerlijk vertoeven met temperaturen rond de 25 graden. Het is de perfecte bestemming als je de herfst in Nederland nog even wilt ontvluchten. Bezoek magisch Petra en de adembenemende Wadi Rum woestijn. Dobber in de Dode Zee, ontdek de onderwaterwereld bij Aqaba en struin door de hippe stad Amman. En vergeet vooral niet te genieten van de overheerlijke gastronomie!
  • 6c692364-7223-44c1-a665-c471328f84b0
  • Tourism Marketing Concepts
  • http://www.tourismmarketingconcepts.com
  • teun@tourismmarketingconcepts.com
  • 05082f13-7fe7-45c0-804b-df1403740f8d

Petra

Petra is volgens UNESCO één van de zeven nieuwe wereldwonderen, net zoals de Taj Mahal, de Chinese Muur en Machu Picchu. De nationale schat van Jordanië ligt ongeveer drie uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Amman. Petra is een erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië leefde. Hoewel de meeste schatten in Petra zijn gebouwd door de Nabateeërs, is het gebied al bewoond sinds 7.000 – 6.500 voor Christus. Breng ook zeker een bezoek aan Petra at Night. De kaarsen die de Treasury verlichten, zorgen voor een magisch gevoel.

Wadi Rum woestijn

De Wadi Rum Woestijn is een overweldigende, tijdloze plek die vrijwel onaangetast is door de mensheid en haar destructieve krachten. De imposante, torenhoge rotsen zijn ontstaan door weer en wind en kunnen wel 1.750 meter hoog zijn. Er zijn verschillende manieren om de Wadi Rum woestijn te verkennen. Zo kun je een auto met vierwielaandrijving met chauffeur huren, om in een aantal uur de pracht van de woestijn in je op te nemen. Of maak een tocht op de rug van een kameel. Wil je onder de sterrenhemel slapen? Regel dan een verblijf in een bedoeïenentent, waar je geniet van een traditionele kampvuurmaaltijd met Arabische muziek op de achtergrond. Je kunt er ook voor kiezen de woestijn van bovenaf te bekijken vanuit een luchtballon of vliegtuigje.

Dode Zee

Met 410 meter onder de zeespiegel is de Dode Zee de laagste plek op aarde. Het meer dankt haar naam aan het feit dat er geen levende wezens in te vinden zijn. Toch is het er ontzettend levendig! Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat wij blijven drijven. Daarnaast bevat het water 21 mineralen, waarvan sommige nergens anders ter wereld in water gevonden worden. Uit (heilige) geschriften blijkt dat het al meer dan 2.000 jaar voor Christus een geliefde plek is om te kuren. Ruim 4.000 jaar later is de Dode Zee is nog steeds een perfecte bestemming voor een heerlijke wellness behandeling en een fantastische ervaring.

Aqaba

In het zuidelijkste puntje van het land ligt de enige badplaats van Jordanië, namelijk Aqaba. Aqaba is gelegen aan de Rode Zee, ook wel bekend als één van de mooiste duikspots ter wereld. Een gemiddelde watertemperatuur van 23° Celsius, milde stroming en het zonnige weer hebben ervoor gezorgd dat de Rode Zee een perfecte leefomgeving is voor vele kleurrijke koraal- en vissoorten. In Aqaba is er nog geen sprake van massatoerisme, waardoor je als duiker verzekerd bent van een prachtig schouwspel in de bijzondere onderwaterwereld.

Amman

Amman is, ondanks het gegeven dat het één van de oudste steden ter wereld is, enorm modern. Het contrast van het moderne met het historische is overal in de stad terug te vinden. Zelfs midden in het ultramoderne winkelcentrum van de stad zijn er bewijzen van zijn oude wortels, met kleurige antieke souks, Romeinse ruïnes, culturele musea en monumenten die een beeld schetsen van de geschiedenis van het gebied. ’s Avonds heb je keuze uit vele hippe restaurants en barretjes, waar je je onder de lokale bevolking begeeft. Kijk hier voor informatie over wat er allemaal te doen is in Amman.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top