vrijdag, maart 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Joris Dik helpt op TV mee met reconstructie Nederlandse meesterwerken
Joris Dik helpt op TV mee met reconstructie Nederlandse meesterwerken

Joris Dik helpt op TV mee met reconstructie Nederlandse meesterwerken

  • Nederland
  • In het AVROTROS TV-programma ‘Het geheim van de Meester’ gaat een team van experts onder leiding van presentator Jasper Krabbé in zes verschillende afleveringen zes uiteenlopende Nederlandse meesterwerken reconstrueren. De Delftse materiaaldeskundige Joris Dik is een van de deskundigen in de serie, naast restaurator Michel van de Laar en timmerman Berd Visscher en kunstschilder Charlotte Caspers. De serie start op 1 september aanstaande op NPO 2.
  • TU Delft
  • info@tudelft.nl

De werken die centraal staan, zijn: Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan, Zelfportret op jeugdige leeftijd van Rembrandt, Kindje, kerkje, beestjevan Karel Appel, Vincent van Gogh met Zelfportret met grijze vilthoed, en De Marskramer van Jeroen Bosch.

Kunstschilder Charlotte Caspers moet de stijl en techniek van de verschillende meesters onder de knie krijgen. De experts moeten samen hun best doen om precies te doen wat de meester deed om zo dicht mogelijk bij zijn techniek, stijl, belevingswereld en de tijdsgeest te komen.


Joris Dik – foto Michel Schnater

Bijzondere verhalen

Jasper Krabbé reist als teamleider stad en land af om het juiste materiaal te verzamelen voor de reconstructies. Hij treedt zo in de voetsporen van de meester en vertelt de bijzondere verhalen over zowel de meester als het meesterwerk. Na vijf weken hangen het originele schilderij én de reconstructie naast elkaar op zaal in het museum, en laat de museumdirecteur van het betreffende museum zijn licht er op schijnen.

Meer informatie

Het geheim van de Meester, donderdag 1 september om 21.10 uur bij AVROTROS op NPO 2. Vanaf donderdag 8 september om 20.30 uur.

http://www.avrotros.nl/hetgeheimvandemeester/home/

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top