zondag, juli 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Jubileum UVV Amsterdam 70 jaar
Jubileum UVV Amsterdam 70 jaar

Jubileum UVV Amsterdam 70 jaar

  • Nederland
  • De UVV Amsterdam is de oudste, zelfstandige vrijwilligersorganisatie. 300 vrijwilligers helpen mensen in kwetsbare en eenzame omstandigheden. De UVV is in Amsterdam opgericht in 1945 en viert dit jaar haar jubileum groots!
  • UVV Amsterdam
  • www.uvvnet.nl
  • info@uvvamsterdam.nl
  • Noot van de redactie: Voor nadere informatie over de Stichting Unie Van Vrijwilligers Amsterdam neemt u contact op met Dries-Jan van Huykelom van de Pas voorzitter UVV Amsterdam, T 020 6207068, info@uvvamsterdam.nl

De Unie van Vrijwilligers Amsterdam (UVV) bestrijdt actief de eenzaamheid van kwetsbare Amsterdammers. Door de inzet van vrijwilligers in ziekenhuizen, zorginstellingen en de individuele begeleiding van ziekenhuis naar huis. In het project Vriendschappelijk huisbezoek steunen vrijwilligers ouderen en mantelzorgers. Het werk bestaat uit Bezoek, Begeleiding en Boodschappendienst. Met het project Vriendschappelijk Huisbezoek, één van de kernactiviteiten van de UVV Amsterdam, worden vrijwilligers/maatjes aan cliënten gekoppeld om de eenzaamheid preventief te bestrijden. Deze vrijwillige inzet is een effectieve en waardevolle verbinding als informele schakel naast de reguliere zorg. De cliënt en of mantelzorger ervaart direct praktische en persoonlijke ondersteuning.

Oorspronkelijk is de UVV in 1945 opgericht als het Korps der Vrouwelijke Vrijwilligers, en is inmiddels uitgegroeid tot een professionele stichting met circa 300 vrijwilligers. De UVV is de oudste, zelfstandige vrijwilligersorganisatie in Amsterdam.

Dit jaar, op 1 oktober wordt groots het jubileum gevierd in het Tolhuis aan de Buiksloterweg te Amsterdam. De pers is van harte uitgenodigd om dit bijzondere evenement mee te maken.

Over UVV

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top