zondag, december 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies aansprakelijkheid
Juridisch advies aansprakelijkheid

Juridisch advies aansprakelijkheid

  • Nederland
  • U bent zwanger en gaat bevallen in het ziekenhuis. Na de bevalling bent u aan het bellen met uw familie en na het gesprek legt u, uw telefoon op het nachtkastje dat naast uw bed is geplaatst. De volgende ochtend komt de verpleegster bij u kijken en stoot door onvoorzichtigheid tegen het nachtkastje waardoor uw telefoon op de vloer valt en kapot is.
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl
  • info@preciseandwise.nl

Juridisch advies risicoaansprakelijkheid

De verpleegster zegt dat u een schadeformulier moet indienen bij de afdeling juridische zaken. Nadat u dat heeft gedaan krijgt u na een maand een brief waarin wordt medegedeeld dat niet wordt overgegaan tot schadevergoeding omdat er in de algemene voorwaarden staat dat het ziekenhuis niet aansprakelijk is voor eigendommen van cliënten.

U bent het niet eens met deze gang van zaken en wendt zich voor juridisch advies tot een jurist. De jurist geeft direct aan er in dit geval sprake is van een onrechtmatige daad op voet van art. 6:170 lid 1 BW Jᵒ art. 6:162 leden 1,2 en 3 BW Jᵒ art. 6:163 BW Jᵒ art. 6:98 BW. De wet bepaalt namelijk dat bijvoorbeeld een ziekenhuis aansprakelijk is voor een ondergeschikte, in dit geval een verpleegster. Dit wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd.

Vernietigbaarheid bepaling

Echter het ziekenhuis blijft zich beroepen op de uitsluiting van aansprakelijkheid voor eigendommen van cliënten. Wat zal de jurist in zijn juridisch advies aangeven? De jurist zal in zijn juridisch advies aangeven dat een dergelijke bepaling van uitsluiting van aansprakelijkheid op voet van art. 6:233 sub a BW vernietigbaar is omdat, gelet op het onvoorzichtige handelen van de verpleegster, onredelijk bezwarend is voor u. Immers als de verpleegster niet zo onvoorzichtig had gehandeld dan was er geen schade voor u.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem direct contact op met Precise and Wise Juristen. Zij kunnen u voorzien van deskundig juridisch advies op het gebied van kwalitatieve aansprakelijkheid.

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top