vrijdag, december 3, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies consument
Juridisch advies consument

Juridisch advies consument

  • Nederland
  • U gaat met uw vrouw en kinderen op vakantie naar Frankrijk met de auto dit jaar. Halverwege de rit ter hoogte van Parijs begeeft plotseling de auto het, terwijl u de auto nog geen half jaar heeft en de auto een goede tweedehands auto is. U moet genoodzaakt in Parijs een auto huren om nog op vakantie te gaan.
  • resize (1)
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl/
  • info@preciseandwise.nl

 

Juridisch advies consumentenrecht

Bij terugkomst van vakantie gaat u met de kapotte auto naar de dealer en geeft aan dat u graag wenst dat de auto kosteloos wordt gemaakt, immers na zo een korte periode hoefde u niet te verwachten dat de auto al stuk zou gaan. De dealer weigert echter om de auto te repareren. U wendt zich voor juridisch advies tot een jurist omdat u graag ziet dat de auto alsnog kosteloos wordt gemaakt door de dealer. Wat zal de jurist in zijn juridisch advies aangeven?

Omdraaiing bewijslast

In een dergelijke situatie zal de jurist aangeven dat het consumentenrecht van boek 7 Burgerlijk Wetboek van toepassing is en dat u op grond van art. 7:21 BW Jo art. 7:18 lid 2 BW van de dealer kan eisen dat hij de auto repareert, nu de auto binnen een half is stuk gegaan. In dat geval geldt dan omdraaiing van de bewijslast. Echter is het allereerst van belang dat wordt aangestuurd op een buitengerechtelijke afdoening van de zaak. Voor beide partijen is het immers beter zonder een dure procedure tot een oplossing te komen.

Juridisch advies nodig?

Mocht het toch nodig zijn om uw recht via de rechter te halen, dan kunnen de juristen van Precise and Wise Juristen u deskundig bijstaan in een procedure. Neem contact op voor een eerste gratis juridisch advies!

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top