woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies familierecht
Juridisch advies familierecht

Juridisch advies familierecht

  • Nederland
  • Indien u als particulier of ondernemer juridisch advies nodig heeft omdat u in een juridisch conflict terecht bent gekomen, uw rechtspositie wilt weten of omdat u juridische documenten wilt laten opstellen, dan kunnen de juristen van Precise and Wise Juristen u van dienst zijn. Bel of e-mail onze juristen voor uw vraag en ontvang direct het eerste juridisch advies gratis!
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl/
  • info@preciseandwise.nl

Tegenwoordig wordt er niet veel <a href=”http://www.preciseandwise.nl/” target=”_blank”><b>juridisch advies</b></a> meer gevraagd door partners die kinderen krijgen om te kijken wat hun rechtspositie is nadat het kind geboren is. Veel partners vragen geen juridisch advies aan een jurist uit onwetendheid of gewoon uit gemakzucht. Echter als de relatie onverhoopt ten einde komt dan kan er een conflict komen over het gezag over het kind.

Immers als de man niet is getrouwd of een geregistreerd partnerschap heeft met zijn partner dan heeft de moeder namelijk alleen het gezag over het kind. Het is daarom heel belangrijk dat een man juridisch advies vraagt bij een jurist die gespecialiseerd is in het <a href=”http://www.preciseandwise.nl/rechtsgebieden/personen-en-familierecht” target=”_blank”>personen- en familierecht</a> omtrent zijn rechtspositie, zodat hij weet dat hij een zwakke positie heeft als het om gezag van het kind gaat.

Juridisch advies gezag&nbsp;

Naast het gezag kan de man het kind erkennen, echter brengt dit geen gezag mee. Als de man het kind wil erkennen dan is het van belang om juridisch advies te vragen over hoe hij het kind moet erkennen. Een jurist of advocaat dient in dit geval in zijn juridisch advies aan te geven dat de man naar het gemeentehuis moet gaan met zijn vriendin en daar moet aangeven dat hij het geboren of ongeboren kind erkent als vader.

Daarnaast zal in het juridisch advies naar moeten komen dat bij het aangeven van het vaderschap bij het gemeentehuis de achternaam moet worden gekozen voor het kind. In beginsel is het zo dat als de vader het kind erkent het kind de achternaam van de vader krijgt. Echter kan ook worden besloten dat het kind de achternaam van de moeder krijgt.<br />

Juridisch advies geregistreerd partnerschap&nbsp;

Als een geregistreerd partnerschap is gesloten voor de geboorte dan hebben beide ouders gezag over het kind. Echter als de relatie toch ten einde komt dan is het van belang juridisch advies in te winnen bij een jurist om een ouderschapsplan te laten opstellen voor het kind. In dit plan staat onder andere aangegeven hoe de verzorging van het kind zal worden geregeld, wanneer het kind bij welke ouder is en bij wie het kind is tijdens vakanties. Voor het opstellen van een ouderschapsplan kunt u naar een <a href=”http://nl.wikipedia.org/wiki/Advocaat_(beroep)” target=”_blank”>advocaat</a> of jurist gaan. Zij hebben vaak officiële modellen voor een ouderschapsplan.
<img alt=”Juridisch advies” src=”http://www.preciseandwise.nl/includes/resize.asp?website=implementatie&amp;func=min&amp;width=660&amp;height=185&amp;image=5018b6e5ea.png” title=”Juridisch advies” />

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top