dinsdag, juli 7, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Juridisch advies getuigenverklaring
Juridisch advies getuigenverklaring

Juridisch advies getuigenverklaring

  • Nederland
  • U werkt al 20 jaar als verpleegster in een ziekenhuis en heeft het daar altijd naar uw zin gehad. Uw leidinggevende heeft u tijdens beoordelingsgesprekken bijna altijd laten weten dat zij zeer tevreden is over uw afgeleverde werk. Echter sinds twee dagen bent u op non-actief gesteld omdat uw werkgever het vermoeden heeft dat u een patiënt moedwillig geen voeding heeft gegeven. Aan uw werkgever heeft u direct aangegeven dat dit absoluut niet zo is omdat u ten eerste niet zo in elkaar steekt en u bovendien het lege pak sondevoeding voor de betreffende patiënt in de vuilnisemmer heeft gegooid na het geven van voeding.
  • Precise and Wise Juristen
  • http://www.preciseandwise.nl
  • info@preciseandwise.nl

Juridisch advies ontslag

Nadat de werkgever een week de tijd heeft genomen om een en ander te onderzoeken, is zij tot het besluit gekomen dat u op staande voet wordt ontslagen wegens het onthouden van essentiële voeding voor een bepaalde patiënt en dat dit bewezen is door een getuigenverklaring van collega. U bent het echter niet met deze gang van zaken eens en u belt direct een jurist op om het ontslag aan te vechten. Wat zal de jurist in zijn juridisch advies aangeven?

Één getuigenverklaring is geen getuigenverklaring

In een dergelijk geval zal de jurist eerst kijken naar het overgelegde bewijsmateriaal. Mocht hier nou uit blijken dat het bewijsmateriaal overtuigend is, dan zal de jurist dat in zijn juridisch advies aangeven. Echter in dit geval geeft de jurist aan dat de getuigenverklaring van de collega niet voldoende is om te bewijzen dat u het beschreven feit zou hebben begaan. Één getuigenverklaring is namelijk geen getuigenverklaring is de regel.

Contra-indicaties

Er zal met andere woorden steunbewijs moeten zijn om het feit te kunnen bewijzen. Bovendien zal de jurist met contra indicaties komen. Hij zal met andere woorden argumenten aanvoeren die er voor pleiten dat u de patiënt juist wel heeft voorzien van sondevoeding. Voor het aanvechten van uw ontslag zal een kort geding procedure aanhangig worden gemaakt.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen gelegen nabij Roosendaal. Zij kunnen u deskundig bijstaan.

Over PreciseAndWise

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top